Je 'ultieme droombaan' vinden is lastiger dan zoeken naar 'leuk werk'

Daily life / 01 september 2020
Je 'ultieme droombaan' vinden is lastiger dan zoeken naar 'leuk werk'
Shutterstock
Maanden geleden boekten we onze zomervakantie. Een heel gepuzzel ging daaraan vooraf. We wilden iets waar we nog niet eerder geweest waren, iets moois en interessants, waar van alles te zien is, en het moest leuk zijn voor ons alle vier. Dat laatste is namelijk best een extra uitdaging kan ik je zeggen. Het zou misschien wel de laatste keer zijn dat onze twee kinderen nog mee wilden, dus het mocht daarom deze keer wel iets speciaals worden.

Maar ja, waar begin je met zoeken? Het aanbod in bestemmingen was enorm en de mogelijkheden leken oneindig. Dus sites bezocht, bij vrienden navraag gedaan, boeken bekeken en na lang wikken en wegen een keuze gemaakt: een rondreis door Thailand!

Nieuwe keuze

Helaas, Corona gooide roet in het eten en net als zovelen moesten ook wij onze vakantieplannen omgooien. Lange tijd was het natuurlijk onduidelijk of we überhaupt iets vakantieachtigs zouden kunnen doen, maar toen we langzaamaan meer bewegingsvrijheid kregen, kwam de ‘wat doen we met de vakantie?’- vraag opnieuw naar boven. Alleen was nu het aanbod aanzienlijk verkleind en de mogelijkheden behoorlijk beperkt.

Ik vroeg me af waar ik nu echt zin en behoefte aan had. Dat was eigenlijk vrij simpel: zee, ruimte, fietsen, wandelen en niet te veel drukte. Daarmee was de keuze ineens veel sneller gemaakt. Het werd Terschelling. Als we niet al te lang zouden gaan, wilde de rest van het gezin gelukkig ook mee. En zo veranderde de rondreis van drie weken door Thailand in vier dagen naar Terschelling…. En alles wat op mijn wensenlijstje stond, zat erin!

Ultieme droombaan of leuk werk?

Eigenlijk is het met het zoeken naar ander werk niet heel anders. De vraag wat je zou willen doen als echt alles zou kunnen, blijkt voor sommigen heel lastig te beantwoorden. We maken het ons soms juist heel moeilijk door naar die ene ultieme droombaan op zoek te gaan die helemaal voldoet aan het ideale plaatje en waarin alles klopt. Dan kan het voelen als een enorme opgave om uit de oneindige mogelijkheden het juiste te kiezen.

Maar wat nou als je ook bij het zoeken naar ander werk eens een andere insteek neemt en niet begint met het focussen op alles wat zou kunnen maar op wat je heel graag wilt en waar je behoefte aan hebt? Dus: ‘Met wat er nu mogelijk is en wat ik nu kan, wat zou ik dan eigenlijk heel graag doen?’

Misschien maakt dat de keuze iets makkelijker. Het kan in ieder geval een goed startpunt zijn om van daaruit verder op onderzoek uit te gaan. Leuk dus om jezelf bovenstaande vraag te stellen en te kijken wat er als eerste in je opkomt. Ik ben benieuwd…. Leuk als je dat hieronder laat weten.


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin