Heb jij er alles voor over om je doel te bereiken?

Daily life / 30 november 2017
Heb jij er alles voor over om je doel te bereiken?
Pexels
En…… wat is je antwoord? Heb jij er echt alles voor over? Ik ben benieuwd!

Holland Next topmodel


Die vraag is de laatste tijd nogal eens voorbijgekomen. Toen ik een paar keer met mijn dochter naar Hollands Next Topmodel keek, werd aan de behoorlijk jonge deelnemers aan het begin gevraagd of ze bereid waren alles te doen wat nodig was om hun doel te bereiken. Dat waren ze natuurlijk want tja topmodel worden, dat was hun droom en dat word je niet zomaar. Dat snapten ze ook wel. Maar op het moment dat lange haren afgeknipt moesten worden, sloeg de twijfel toe. Tot verbazing van de presentatrice. Ze hadden toch zelf gezegd dat ze er alles voor over hadden?

Dit leidde dan thuis tot leuke gesprekken met dochter: Zou jij dat laten doen? Wat zou voor jou de grens zijn?

Metoo

Tegelijkertijd kwamen de #metoo verhalen voorbij. Ervaringen van studenten en acteurs op theaterscholen, filmsets en bij de media. Ook daar waren jonge mensen met een droom. Ook zij hadden een heel duidelijk doel en ook zij hadden er echt wel wat voor over. Want het is toch logisch dat je dan dingen moet gaan doen die buiten je comfortzone liggen?

Dat ze daarbij over hun eigen grenzen heen gingen en pas later beseften wat een rare setting het eigenlijk was, vind ik niet verbazingwekkend. Je moet echt wel stevig in je schoenen staan om als jonge student iets te weigeren als je weet dat de consequentie is dat je vervolgens je droom wel op je buik kunt schrijven.

Veel verdienen!


Ook van businesscoaches die ik volg, komt regelmatig een vraag in die strekking voorbij. 
Wil je echt succesvol worden? Ben je bereid er voor de volle 100% voor te gaan en de dingen te doen en laten die daarvoor nodig zijn? Zo zijn er coaches die ondernemers helpen minimaal 5 ton per jaar te verdienen. Klinkt aantrekkelijk, toch?

Maar ik weet dat die manier van ondernemen niet bij mij past. Dat ik dan dingen zou moeten doen waar ik niet achter sta. Dus ga ik die programma's niet volgen. Die €500.000,- zal ik wellicht dus niet halen, maar ach daar kan ik mee leven. Die keuze maak ik zelf. Ik heb andere doelen gesteld.

Ander werk?


Zelf gebruik ik de vraag ook bij cliënten. Wil je echt ander werk waar je blij van wordt en energie van krijgt en heb je daar alles voor over? En stel nu dat het daarvoor nodig is om je huidige baan op te zeggen omdat die je helemaal leegzuigt en je nauwelijks tijd en energie hebt om met je loopbaan bezig te zijn.

Doe je dat dan?

De keuze is aan jou, maar je hebt een keuze en je kunt je doel aanpassen in plaats van roepen dat je iets wil maar tegelijkertijd niet bereid zijn te doen wat er voor nodig is.

Wat ik maar wil zeggen: denk goed na over je doel en bedenk hoe belangrijk het voor je is. 
Heb je je doel gesteld, ga er dan ook voor de volle 100% voor en blijf daarnaast ook altijd bij jezelf. Dat je af en toe flink uit je comfortzone moet gaan, hoort erbij maar blijf wel je eigen grenzen bewaken.

Van mijn dochter hoop ik maar dat ze nooit met een modellenwedstrijd gaat meedoen en als ze het wel doet, in staat zal zijn om haar eigen keuzes te maken en ‘nee’ zegt als ze iets moet doen dat aan alle kanten tegen haar gevoel indruist.

Hoe sta jij erin?

Aan jou de vraag om je doel op werkgebied te bepalen en te bedenken wat je ervoor over hebt om dat te bereiken.
Stretchen is prima, over je grenzen gaan niet!

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt. Leuk als je hieronder een reactie achterlaat.


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260022

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin