Hoe maak je de perfecte selfie?

Daily life / 12 oktober 2020
Hoe maak je de perfecte selfie?
Shutterstock
Ken je dat? Je ziet de zoveelste mooie selfie op social media voorbij komen. Dat wil jij ook! Het resultaat is dan vaak niet wat je ervan had gehoopt. Met deze tips maak ook jij de perfecte selfie voor op jouw social media!

Hoe maak je de perfecte selfie?

Ken je dat? Je ziet weer eens de mooiste selfies voorbij komen van je vriendin, je collega of een familielid en ze zijn weer beeldig. Dat wil jij ook! Dus je slaat aan het oefenen en bent eindelijk klaar voor jouw selfie, maar het resultaat is toch niet helemaal wat je er van gehoopt had. Troost je, waarschijnlijk zijn de selfies die jij hebt gezien ook niet in een keer gelukt. Het duurt soms nog wel even voordat je een goed shot hebt waar je 100% blij mee bent. Dus daarom in dit artikel een lesje selfie maken.

Oefenen

Om te beginnen maak je een selfie echt helemaal zelf en sta je er ook alleen op. Dat is ook wel fijn, want dan kan je tenminste ongegeneerd poses uitproberen zonder dat iemand het vervelend vindt worden.

En daarom, neem de tijd, want die heb je als je alleen bent, probeer verschillende poses uit en maak meerder foto's in dezelfde pose, vaak zien die er dan toch weer anders uit en is de een beter geslaagd dan de ander. Als je de telefoon hoger dan je gezicht houdt (en een beetje naar je gezicht toe kantelt), dan kom je vaak beter tot je recht dan een foto's die vanaf beneden genomen is.

Daglicht

Maak de foto met daglicht, niet teveel daglicht, maar juist als het bewolk is, wordt de foto op zijn mooist. Vermijd ook flitsers, want daar wordt de foto vaak echt niet mooier van.

Dan je gezicht zelf. Tong tegen je gehemelte, maak je nek lang, ontspan je schouders, een kleine glimlach, en draai je hoofd iets naar de camera. Wedden dat de foto nu al beter wordt?

Zelfontspanner

Een arm in beeld is nooit mooi, dus zet de timer op je telefoon aan om een moois hot te maken. En uit onderzoek blijkt dat de linkerkant vaak de beste kant is van het gezicht. Dus probeer dit ook eens uit!

Filter

Last but not least, bewerk de foto eens met een filter. Officieel hoort dat niet bij een selfie, maar vaak geeft het de foto net dat beetje extra en je hebt er niet voor niets zoveel moeite in gestoken. Instagram heeft mooie filters voor selfies. Of bewerk je foto na met apps als Snapseed of VSCO.

Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Marisca Kenter - www.mariscakenter.nl

Marisca Kenter

Leeft in de plus. Gezin +  eigen webshop + baan van 20 uur + 2 blogs + gastbloggen = druk maar het kan. Voeg daar een social media verslaving aan toe en de week zit vol. Ik blog op Vriendinnenonline over social, apps en gadgets en op mijn persoonlijke blog www.mariscakenter.nl over deze combi. Lees je mee? Leuk! Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259974

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin