Gelukkig zijn op je werk? Deze 2 vragen helpen je op weg!

Daily life / 29 maart 2019
Gelukkig zijn op je werk? Deze 2 vragen helpen je op weg!
Volgens mij wil iedereen happy zijn op zijn werk, jij toch ook? Ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat je je werk leuk vindt en ik geloof oprecht in droombanen. Door de volgende 2 vragen eerlijk te beantwoorden kom je dichterbij jouw werkgeluk en dus ook dichterbij jouw droombaan.

Wat is eigenlijk een droombaan?

Droombanen zijn voor een ieder van ons anders. Droombanen zijn banen waren in je je talenten kwijt kunt, waar je energie van krijgt en aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis gaat. Het is werk waar je elke morgen zin hebt om naartoe te gaan en waar je ook graag en vol enthousiasme aan andere over vertelt.

Hoe zit dat voor jou?

Heb jij al inzichtelijk wat jouw droombaan is? Hoe jij je werkgeluk kunt vergroten? Of vraag je je juist af hoe je meer werkgeluk kunt ervaren of hoe je erachter kunt komen wat jouw droombaan is?

Ikzelf ga elke dag op zoek naar nieuwe inspiratie, informatie, inzichten, antwoorden en inspirerende mensen en teksten. Dit doe ik zodat ik jou nog beter kan helpen om je droombaan te verwezenlijken.

Wat doe jij momenteel aan je eigen werkgeluk?

Als je je afvraagt hoe je een droombaan kunt krijgen, dan wil ik graag een paar dingen aan je vragen:

  • Ben je al in actie gekomen om dichter bij je werkgeluk te komen?
  • Hoeveel tijd neem jij er dagelijks of wekelijks voor om jouw droombaan te realiseren?

Ik ben benieuwd wat jouw antwoorden zijn. Ben je er al concreet mee bezig of is er altijd iets wat meer jou aandacht roept? Iets waarvan je denkt dat het belangrijker is? Of zie je werk meer als een verplichting en ben je helemaal niet bezig met je werkgeluk?

Eigen verantwoordelijkheid

Heel herkenbaar, ik heb dit ook gehad. Ik was met dingen bezig waarvan ik dacht, dit is echt belangrijk. Maar eigenlijk hielp het me niet. Op de korte termijn misschien iets, maar het bracht geen echte verandering. De stap die mij heeft echt geholpen is heel simpel namelijk: te beseffen dat ik en IK alleen verantwoordelijk ben voor mijn werkgeluk. En dat is best heel spannend, lastig en uitdagend.

Bezwaren

Herken je je misschien in één van deze bezwaren?

  • Waar moet ik de tijd vandaan halen om in actie te komen?
  • Ik weet helemaal niet hoe ik in actie moet komen, wat ik precies moet doen…
  • Het is zo onzeker, wat als het niet lukt, nu weet ik tenminste wat ik heb
  • Ik heb helemaal geen energie meer over aan het einde van mijn dag om in actie te komen
  • Het is nu toch ook wel een beetje goed, wat haal ik allemaal wel niet overhoop en wat krijg ik ervoor terug?

Twee belangrijke vragen:

En ik snap al deze bezwaren heel goed. Maar toch wil ik je aanmoedigen om het wel te gaan doen. Daarom hierbij mijn 2 belangrijkste vragen. Deze 2 vragen moet je eens heel eerlijk moet beantwoorden voor jezelf. Omdat dit de vragen zijn die jou echt in beweging gaan krijgen.

  1. Is werkgeluk belangrijk voor je?
  2. Als het antwoord 'ja' is, durf je dan je verantwoordelijkheid te pakken en in beweging te komen?

Neem deze vragen de komende week mee in je hoofd. Schrijf ze op en neem elke dag 10 minuten om erbij stil te staan. Schrijf in deze 10 minuten op wat deze 2 vragen met je doen en wat je echt wilt. Neem je tijd ervoor en heel veel succes!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218174

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin