Geld bij elkaar hosselen; doe jij dat al?

Daily life / 21 maart 2019
Geld bij elkaar hosselen; doe jij dat al?
Shutterstock
Ken je het woord hosselen? Dat betekent dat je met allerlei verschillende dingen/klusjes je geld bij elkaar scharrelt.

Ik las daarover in het boek ‘Ga hosselen’ van Jeanine Schreurs en vond haar insteek heel verfrissend. Zij stelt dat op het moment dat je je werk bent kwijtgeraakt je je blauw kunt gaan solliciteren om werk te vinden dat vergelijkbaar is met wat je had, maar dat je je ook kunt resetten. Laat los en ga op zoek naar nieuwe kansen.
Mooi idee!

Denk eens breder

Ik zie dat veel mensen die toe zijn aan ander werk toch vaak als eerste actie op zoek gaan naar vacatures. Nou ben ik daar sowieso geen voorstander van als je niet eerst goed uitgezocht hebt wat je graag wil en kunt, maar het boek bracht me nog op meer ideeën.

Als je namelijk het idee loslaat dat je inkomen uit één baan moet komen en bedenkt dat je ook op verschillende manieren geld bij elkaar kunt sprokkelen, dan wordt het zoeken naar ander werk meteen wat luchtiger. Het kan ook zijn dat je bepaald soort werk echt super leuk vindt om te doen maar dat blijkt dat je daar niet je hele hypotheek van kunt betalen. Zie het dan als één van je inkomstenbronnen en bedenk vervolgens waar je nog meer geld mee kunt verdienen.

3 mogelijkheden

Om je op weg te helpen met hosselen hieronder wat mogelijkheden.

1. Spullen verhuren: denk aan gereedschap, je auto of tijdelijk een kamer

2. Passies inzetten: bijvoorbeeld mooie taarten bakken op bestelling, fotograferen van bijzondere bijeenkomsten, een workshop geven.

3. Talenten gebruiken: stel dat je heel goed digitale fotoalbums kunt maken. Je zou dat als dienst tegen een aardige prijs kunnen aanbieden aan vrienden en kennissen die daar zelf maar steeds niet aan toekomen.

Borrelen er al wat ideeën op?

Misschien leveren al die losse dingen op zichzelf niet heel veel geld op, maar alles bij elkaar kan het een mooi geheel zijn. Daarbij kan het ook nog zo zijn dat je door luchtig erop los te fantaseren, ontdekt waar je echt blij van wordt en goed in bent en dat wellicht ook nog kunt vertalen naar een ‘droombaan’ waar het allemaal inzit. Wie weet?

Ik ben benieuwd wat het hosselverhaal jou aan nieuwe inzichten oplevert. Leuk als je dat hieronder laat weten!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226438

Nieuwe leden

23-09-2020
22-09-2020
22-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum