Durf jij je talent te leven?

Daily life / 22 juli 2019
Durf  jij  je talent te leven?
Durf jij je talent en dus ook je gave te leven? Durf je te doen waar je naar verlangt? Het is best lastig om dat te doen. Vaak zijn we geneigd om maar normaal te doen, althans.. waarvan wij denken dat het normaal is.

Kiezen voor zekerheid

In sommige gevallen laten we niet zien waar we goed in zijn, omdat dat voor ons normaal is. Of zwakken we het zelfs af waar we goed in zijn, vanuit een soort bescheidenheid of onzekerheid. Dat zorgt ervoor dat we de stap niet durven te nemen naar hetgeen waar we echt naar verlangen. En dus laten we het bij het vertrouwde en kiezen we voor zekerheid.

Toch zal het het diep van binnen gaan knagen. Je voelt dat hetgeen dat je doet, je niet gelukkig gaat maken. Wat doe je dan? Durf je al je zekerheden over boord te gooien en op zoek te gaan naar jouw droombaan? Durf jij je talent te leven en je verlangens te volgen...hoe spannend ook?

4 goede vragen

Soms weten we niet eens meer wat onze verlangens zijn, hierbij 4 vragen om je op weg te helpen.

  1. Wat deed je het liefst als kind?
  2. Waarvan droomde je en wie of wat wilde je worden als je later groot zou zijn?
  3. Wat gaat jou gemakkelijk af waar anderen veel moeite voor moeten doen?
  4. In hoeverre komen de antwoorden die je hierboven geeft nu terug in je werk en leven?

In beweging komen

Misschien hield als je kind enorm van kleuren of buiten zijn. Maar ben je dit door omstandigheden minder gaan doen. Pak je agenda er eens bij en plan deze dingen weer voor jezelf in. Maar ga ook dieper met deze vragen aan de slag en kijk of je het in je huidige werk kunt toepassen of dat er andere dingen voor nodig zijn. Zet kleine maar gerichte stappen om jouw talenten in te zetten (of als je wilt hele grote stappen). Maar kom in ieder geval in beweging, want als jij durft te leven naar jouw talenten en verlangens, dan voel je voldoening en heb je energie te over. Hoe mooi is dat!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.mirdroombaan.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (6)

Rowey
Rowey 28-07-2019 13:37

Wanneer je talent is om mensen hun emotie en behoefte aan te voelen en dit ook heel graag op je werk toepast.. maar te maken hebt met soms incompetente collega's waardoor je de aandachtsmomenten laat vallen om de boel draaiende te houden.

Mirjam Beek
Mirjam Beek 01-08-2019 10:10

Hoi Rowey wat een mooi talen en wat zonde dat je dit zo weinig kunt inzetten. Wat kan jou wel helpen op de momenten dat dit je energie kost omdat je niet je niet je talenten kan inzetten?

Rowey
Rowey 02-08-2019 19:25

Eigenlijk zou alleen een open sfeer mij kunnen helpen waarin openheid is om elkaar feedback te geven met de juiste intensies. En in die open sfeer ook successen te horen en te vieren. Op 1 of andere manier blijft dat voor mensen een ding om te benadrukken.

Mirjam Beek
Mirjam Beek 02-08-2019 19:36

Zit je dan nu wel op de juiste plek als dat daar niet mogelijk is? Of zijn er andere dingen in je werk die je veel energie geven?

Rowey
Rowey 02-08-2019 19:47

Ik zit niet op de goede plek nee. Alleen heb ik vorige maand gehoord dat een deeltijd vorm therapie goed zou zijn voor mij ipv af en toe en consult. Dit houdt in dat ik minder kan gaan werken. Nu heb ik een vast contract en ik denk dat ik nergens binnen kom met die informatie. Kost een bedrijf geld.. maar ergens weet ik ook dat dit niet nog maanden vol Hou.

Mirjam Beek
Mirjam Beek 02-08-2019 19:52

Dat klinkt niet prettig. Heb je voor ogen wat je wel zou willen gaan doen? Want minder werken is misschien fijn, maar zoals je zegt je blijft dit zo niet lang volhouden en als je het helemaal niet meer redt dat zou echt naar zijn.

Zou je het anders fijn vinden om gewoon eens vrijblijvend telefonisch van gedachte te wisselen om te kijken wat je zou kunnen helpen? .


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209204

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel