Door wie laat jij je van je plan afbrengen?

Daily life / 11 oktober 2016
Door wie laat jij je van je plan afbrengen?
Death to the stock photo
Ken je dat? Je hebt een idee voor je studiekeuze of loopbaan en je laat je door één enkele opmerking al van je plan afbrengen....

Rond mijn 17de ging ik aan de slag met mijn studiekeuze. Nog best een opgave, want ik wist vooral wat ik niet wilde. Op enig moment had ik toch een lijstje van 3 opleidingen die me aanspraken. Een daarvan was 'de school voor journalistiek'.

Ik vond Nederlands namelijk altijd al een leuk vak en iets doen voor de radio, krant of tijdschriften leek me wel wat. In die tijd was de studiekeuzebegeleiding nog niet wat het nu is. Veel aandacht werd er niet aan besteed maar mijn school organiseerde wel een avond waarop oud-leerlingen iets kwamen vertellen over de studie die ze waren gaan volgen.

Eén opmerking bracht me van mijn plan af

Zo ook iemand die op de school van journalistiek zat en daar ging ik dus naar luisteren. Ik werd wel enthousiast van haar verhaal totdat ze zei dat die opleiding echt niet geschikt was voor introverte en verlegen mensen. Oei!

Ik plaatste mezelf toch wel in die categorie. Jammer dan, geen journalistiek voor mij dus…. Ik ben vervolgens niet eens meer naar de open dag gegaan!

Achteraf kan ik me nog steeds enorm verbazen dat ik me zo door één opmerking van een idee heb laten afbrengen! Hoezo ben ik niet gewoon bij de opleiding zelf gaan kijken? Waarom ben ik op een ervaring van één persoon afgegaan? Tsja, zo kan dat dus gaan met plannen en ideeën.

Hoe zit dat bij jou?

Heb jij ook wel eens een idee over je loopbaan dat je aan iemand vertelt en dat het door diegene meteen weer van tafel wordt geveegd omdat dat het niet verstandig is, niet realistisch, niks voor jou, je veel beter…. kunt gaan doen, en vul maar aan.

En wat doe je dan? Laat je het er net als ik vroeger meteen erbij zitten of ga je zelf op onderzoek uit? Ik hoop toch echt dat laatste en anders wordt het nu de hoogste tijd.

Alleen jijzelf kunt bepalen of iets voor jou geschikt is, bij je past, het juiste moment is of wat dan ook. Laat je dus nooit zo maar door iemand van je plan afbrengen maar ga het gewoon goed onderzoeken! Ga gesprekken aan, ga kijken, ga voelen, ga ermee aan de gang. Natuurlijk kun je dan ook tot de conclusie komt dat het niks voor je is, maar dan is het wel JOUW conclusie.

Met mijn studiekeuze en loopbaan is het tenslotte helemaal goed gekomen.
Helaas voor de journalistiek ben ik mijn talenten anders gaan inzetten! ;-)


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree

Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik help mensen die op zoek zijn naar ander werk met het achterhalen en vinden van hun droombaan. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles daar omheen. Wil je meer lezen? Vraag dan gratis mijn e-book aan: 'Netwerken, ook iets voor jou!' op www.dewerkcoach.nuLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218162

Nieuwe leden

26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin