DIY Notebooks

Daily life / 21 mei 2014
DIY Notebooks
Ik ben een gróte fan van notebooks (vooral moleskines!). Het liefst gebruik ik er meerdere tegelijkertijd, zodat er op elke plek wel eentje te vinden valt voor een lijstje of idee wat plots in mij opkomt (En het is ook wel héél leuk om er af en toe eentje als verassing achter de bank te vinden). En, als ik dan toch aan het eisen ben, wil ik het liefste nog in een zelfgemaakte notebook schrijven! Geen notebook die mij zo kan opvrolijken dan mijn eigen notebooks (ja, ik kan dus nóg vrolijker worden). Het voelt keer op keer als een mooi cadeautje wat ik uit mijn tas haal en vervolgens met veel trost op tafel kan leggen. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn eigen notebooks maak met magazine’s!

DIY notebooks
Wat je nodig hebt: (oude) tijdschriften, papier, schaar, naald en draad (bij voorkeur naaimachine) en lijm. 1. Ik gebruik voor deze DIY meestal ruitjespapier uit een ringband. Lijntjes paper uit een oud schrift kan natuurlijk ook gebruik worden, maar let er op dat de lijntjes niet verticaal komen te staan. Snijd de overbodige randjes eraf en vouw het geheel in één keer dubbel. 2. Naai het midden van de vouwrand vast. Een naaimachine is het makkelijkst (krijg je een hele rechte naad), maar niet per se noodzakelijk. Kies bij de naaimachine voor een rechte steek met een grote steeklengte (mijn steeklengte was 4,5). Vergeet ook niet terug te stikken bij het begin en aan het eind om knoopjes te leggen. 3. Beplak nu de buitenkant met wat je maar wilt. Dit kunnen hele pagina’s uit een tijdschrift zijn, maar ook collages. 4. Nog even laten drogen, en done!

Óf je maakt je eigen covers! Teken een printje op wit papier en plak dit als cover over de notebooks heen. (Oh en geen inspiratie? Pinterest staat vol met leuke prints om na te tekenen!). Ik vind vooral deze notebooks heel erg leuk om cadeau te doen! Ze zijn heel persoonlijk en lieflijk. :)
Ook als je nog geen notebooks momenteel hebt, maak er een eentje! Het is zo handig om een notebook bij de hand te hebben en even snel dat ene ideetje of iets wat je echt niet mag vergeten, op te schrijven. Het geeft mij ook heel veel rust! Het staat in het notebook opgeschreven, relax. Het komt goed, ik ga het niet vergeten. :)


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum