Deze 3 dingen kosten je teveel tijd op je werk

Daily life / 15 maart 2017
Deze 3 dingen kosten je teveel tijd op je werk
Shutterstock
Ken je dat gevoel? Je werkdag loopt ten einde en je moet nog 1000 dingen doen? Waar is de tijd gebleven? Nou dat weten wij wel! En we vertellen je ook hoe je die tijd terug kan krijgen.

1. Praatje pot

Je loopt richting de koffie automaat en alleen al op die route kom je een aantal collega’s tegen die “even” gezellig met je komen kletsen. En dat een aantal keer per dag. Wist je dat je hier zomaar een uur van je tijd aan besteedt per dag? Hoe voorkom je dit: Geef aan bij je collega’s dat je erg druk bent en graag met ze wilt lunchen om even lekker bij te praten.

2. Mailbox explodeert

De hele dag door komen er mailtjes binnen en doordat dit de hele dag doorgaat, ben jij op een gegeven moment het overzicht kwijt en lukt het je zelfs niet meer om op de belangrijkste mailtjes te reageren. Doordat je je eerst moet gaan bedenken welk mailtje prioriteit heeft, ben je zo alweer een halfuur verder. Hoe voorkom je dit: Plan een aantal momenten per dag in om je mailtjes te lezen en doe dit niet de hele dag door. Verdeel de mailtjes in mappen met 'prio', 'normaal' en 'CC'. Werk de mailtjes in dezelfde volgorde af. De mailtjes waar je in de 'CC' gezet bent, zijn vaak niet heel belangrijk of hoef je geen actie op te ondernemen. Doe deze dus als laatste.

3. Vergaderingen

Mensen houden nou eenmaal van het inplannen van vergaderingen. Lekker gezellig met z’n allen in een vergaderruimte, waarbij het eerste- en het laatste halfuur meestal over niks gaat. Zonde van je tijd! Hoe voorkom je dit: Zorg ervoor dat jij de agenda bijhoudt/beheert en neem ook de leiding tijdens de vergadering, zodat jullie snel door alle punten heengaan en weer door kunnen. Geef ook rustig in het begin aan dat je bijvoorbeeld maximaal 20 minuten hebt, zo weet iedereen waar die aan toe is.

Het kan ook zomaar zijn dat je vaak wordt uitgenodigd om 'even aan te haken'. Beslis vooraf of de meeting voor jou belangrijk is en of het een noodzaak heeft dat je erbij aanwezig bent.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209022

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel