De weg naar bevlogen werken

Daily life / 29 januari 2015
De weg naar bevlogen werken
Shutterstock
Werken hoort bij ons leven, er moet brood op de plank komen. Er horen dingen bij werk die niet leuk zijn, het is per slot van rekening geen hobby. Maar werken kan echt wel een bron zijn van plezier en voldoening. In werk kun je je zelf ontwikkelen, werk doen waar je warm voor loopt. Lees verder hoe je het werken een stuk leuker voor jezelf kan maken!

In dit artikel gaan we het hebben over bevlogenheid en dat is met passie in je werk staan. Je werkt dan hard omdat je je werk leuk vindt. Daarnaast is bevlogenheid niet alleen maar prettig, het is ook heel productief. Je werkt hard, voelt flowmomenten waardoor de tijd voorbij vliegt. Wie wil dat nu niet?

Hoe ga je van passieloos werken naar werken met bevlogenheid?

Je kunt je gedachten beïnvloeden. Vind je het niet leuk en je denkt daar alleen maar aan, dan is het ook echt niet leuk. Het is echt wat jij er van maakt. Alleen jij kunt er voor zorgen dat je je werk leuker maakt.

Kijk naar jezelf: Ontdek wat je leuk vindt in het gewone dagelijkse leven. Kijk dan eens naar je huidige baan en kijk eens wat je er in terug vindt. Hou je van contact met andere mensen, geniet dan van het feit dat je dat hebt in deze baan. Vind je het leuk om je huis leuk in te richten, ga eens kijken of je de boel hier gezellig kunt maken.

Zijn er ergernissen, praat over je stressbronnen. Pot je je ergernissen of problemen op, dan word je daar gespannen van. Denk maar eens aan een bal die je onder water probeert te houden, die wil op de een of andere manier naar de oppervlakte komen. Dat gebeurt ook met je gevoelens. Druk je ze weg, des te harder komen ze naar je toe en altijd op de meest ongelegen momenten. Praat in oplossingen en in wat jij nodig hebt. Zo voorkom je negativiteit op de werkvloer want daar is niemand bij gebaat.

Kom voor jezelf op en geef je grenzen aan. Geef aan wat er nodig is. Dit kan moeilijk zijn, maar besef dat het een grote opluchting voor je kan zijn als je het wel doet. Mensen zullen het waarderen en je krijgt respect. Probeer het maar. Je kunt bij een onverwachts verzoek aangeven dat je er nog even over nadenkt en er vanmiddag of morgen op terug komt.

Helpt al het bovenstaande niet: Stop meteen met je werk en zoek uit wat je wel leuk vindt. Je maakt het jezelf onnodig zwaar en moeilijk!

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen, zei mij opa altijd. Hij heeft gelijk! Heel veel succes!


Deel dit:

Geschreven door: Katja van Gulick - www.katjavangulick.nl

Katja van Gulick

Hoi, ik ben Katja en ik help mensen het beste uit zichzelf te halen, zodat ze succes, flow, bezieling, geluk, kracht en energie in hun leven hebben! Ik geloof namelijk dat iedereen dat werk en leven kan leiden dat plezier, energie, bezieling en succes geeft. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om allerlei tips en inzichten te delen die bijdragen aan jouw persoonlijke groei in je werk en je leven. Wil je naast mijn blog hier meer over lezen, dan kun je via mijn site heel makkelijk en gratis mijn e-book “de 4 vitale stappen van minder piekeren naar meer energie en kracht!” downloaden via www.katjavangulick.nl. Hier kun je ook meer lezen over wat ik voor je kan betekenen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218156

Nieuwe leden

26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin