Dé design tool voor jouw foto's en social media| Canva!

Daily life / 21 augustus 2014
Dé design tool voor jouw foto's en social media| Canva!
www.canva.com
Foto's bewerken met mooie filters is niet nieuw meer, maar nu kan je van jouw foto's een design maken alsof het zo ontworpen is! Daarnaast kan je ook de ideale Facebook omslagfoto maken in de juiste maat, zonder scherpte te verliezen. Hoe? Dat lees je in dit artikel!

Voor mooie filters over je gemaakte foto's heb je vast al diverse apps, vaak kan je er dan ook nog tekst en figuren aan toevoegen en klaar is je foto. Klaar om bijvoorbeeld op Facebook te posten. En soms is een foto zo mooi dat je deze instelt als omslagfoto. Maar dan heb je de foto toegevoegd als omslagfoto en wordt de foto als het ware uitgerekt en verliest het zijn scherpte, zonde van jouw mooie foto!

Of de volgende situatie; je wilt weer eens wat anders dan een filter en tekst. Je wilt er bijvoorbeeld een speciale stempel, mooie tekst vakken, lijnen, pijlen etc. op. Eigenlijk wil je een professionele uitstraling met mooie kleuren en vormen!

Herken jij je in één van deze situaties en vind je het leuk om op een regenachtige (zon)dag eens lekker creatief bezig te gaan met foto's en plaatjes? Dan is Canva.com de perfecte tool!

Canva is geen app en werkt ook niet op mobiel of tablet. Je kan deze alleen gebruiken op de computer (alleen in Firefox en Google Chrome, Internet Explorer werkt nog niet) en dat is juist heel fijn. Je kan de foto's die je op je computer hebt staan eenvoudig uploaden een meteen aan de slag!

Verder is het heel fijn dat het gewoon een website is waar je een account aanmaakt en waarvoor je niets hoeft te downloaden. Daarnaast is het ook nog eens gratis. Wil je gebruik maken van de stockfoto's (beeldbank) van Canva, dan kost dit ongeveer $1 per foto. Toch is dit niet nodig, want je hebt zo ontzettend veel gratis mogelijkheden, dat je heel lang nieuwe dingen kunt maken.

Je begint met het kiezen van wat je wilt maken. Kies je voor social media, dan kan je binnen een vierkant alles maken. Deze foto is nadat je klaar bent geschikt voor alle social media kanalen zonder dat deze wordt uitgerekt of juist wordt afgesneden.

Maar je kan ook kiezen voor de Facebook omslagfoto, de optie Facebook cover. Je krijg dan een blanco vorm voor de omslagfoto die je kan vullen. Kies dan voor 'search' in de linkerbovenhoek en je kan vormen en teksten toevoegen. En met de optie 'uploads' kan je eigen foto's uploaden.

Als je klaar bent download je de afbeelding die je hebt gemaakt, sla je hem op en kan je hem gewoon gebruiken.

Ook kan je Canva onder andere gebruiken voor posters, kaarten, flyers, collages en visitekaartjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en zien er allemaal uit alsof ze door een grafisch ontwerper zijn gemaakt. Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Marisca Kenter - www.mariscakenter.nl

Marisca Kenter

Leeft in de plus. Gezin +  eigen webshop + baan van 20 uur + 2 blogs + gastbloggen = druk maar het kan. Voeg daar een social media verslaving aan toe en de week zit vol. Ik blog op Vriendinnenonline over social, apps en gadgets en op mijn persoonlijke blog www.mariscakenter.nl over deze combi. Lees je mee? Leuk! Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin