De 5 stappen hoe jij je eigen personal brand maakt

Daily life / 09 juni 2018
De 5 stappen hoe jij je eigen personal brand maakt
Shutterstock
Wil jij jezelf beter laten zien op de werkvloer of bij potentiële werkgevers? Zie jezelf dan als een merk en geloof in je eigen merk! Dit is onmisbaar in deze tijd waar geen sprake meer is van vaste contracten. Het is niet meer genoeg om gewoon goed je werk te doen. Je zult continu moeten werken aan jezelf als merk. Lees hier wat personal branding is, zonder jezelf te moeten verkopen, en leer de stappen.

Misschien denk je wel dat personal branding alleen voor de “echte professionals” is, maar niets is minder waar. Het is voor iedereen en het zorgt er voor dat jij in beeld bent bij die ene klus die jij zo graag wil doen en die jouw ontwikkeling stimuleren.

Personal branding

Personal branding is een proces waarin jij zichtbaar maakt waarin jij uniek en onderscheidend bent. Dit is niet een vooropgezette actie, maar het resultaat van hoe gedreven jij met je vak bezig bent. Je bent jezelf. Je ontdekt waar je echt goed in bent en wat jou onderscheidt van bijvoorbeeld je collega’s. De uitdaging is om dat waar jij goed in bent te benoemen en dat te gaan neerzetten.

Stap 1. Wat wil jij bereiken in je werk?

Ontdek waar het vlammetje in jou van gaat branden en waar jij energie krijgt en ga dat doen. Besef wel dat werk geen hobby is en dat er altijd zaken moeten gebeuren die energie kosten.

Stap 2. Wat zijn jouw unieke talenten?

Je kunt denken aan wat jouw talent is, en dat is vaak iets wat voor jou heel normaal is om te doen, terwijl de ander dat in jou bewondert. Geeft dat talent ook energie? Hoe leuk is het dan om die ook te gebruiken. Denk ook na over in wat voor soort werkzaamheden komen deze talenten het beste tot hun recht komen.

Stap 3. Welke kansen zie je in de markt?

Welke klanten wil je bedienen en wat zijn hun angsten en dromen? Wat voor resultaat kun jij bieden? Denk hierover na en word expert!

Stap 4. Hoe ziet jouw personal brand eruit?

Wat is nu datgene wat jou onderscheidt? Denk aan een vak wat je van binnen en buiten kent. Of heb je een bepaalde unieke stijl, een methode, of bepaalde branchekennis. Voor inspiratie kun je een moodboard maken met allerlei knipsels erop, waarvan jij denkt wat bij jouw personal brand hoort.

Stap 5. Wanneer ben je succesvol?

Visualiseer hoe het gaat als jij je doel hebt bereikt. Hoe voel je je dan? Hoe zie je eruit? Wat is je gedrag? Personal branding is je authentieke zelf zijn, waarin jij benoemt wat jouw uniek maakt. Hoe specifieker je hierin bent, hoe eerder mensen aan jou zullen denken als die klus geklaard moet worden! Veel succes!


Deel dit:

Geschreven door: Katja van Gulick - www.katjavangulick.nl

Katja van Gulick

Hoi, ik ben Katja en ik help mensen het beste uit zichzelf te halen, zodat ze succes, flow, bezieling, geluk, kracht en energie in hun leven hebben! Ik geloof namelijk dat iedereen dat werk en leven kan leiden dat plezier, energie, bezieling en succes geeft. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om allerlei tips en inzichten te delen die bijdragen aan jouw persoonlijke groei in je werk en je leven. Wil je naast mijn blog hier meer over lezen, dan kun je via mijn site heel makkelijk en gratis mijn e-book “de 4 vitale stappen van minder piekeren naar meer energie en kracht!” downloaden via www.katjavangulick.nl. Hier kun je ook meer lezen over wat ik voor je kan betekenen!Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223226

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin