Mooi om te doen: Een dagboek bijhouden!

Daily life / 16 augustus 2018
Mooi om te doen: Een dagboek bijhouden!
Shutterstock
Een dagboek bijhouden, de één zweert erbij terwijl de ander daar echt geen tijd voor wil vrijmaken. Toch kan het je meer brengen dan we soms denken. Wij geven je goede redenen om het wel te doen en tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Wat kun je in je dagboek schrijven?

Jouw dagboek is jouw dagboek. Kortom, er zitten geen regels aan hoe je het moet doen of wat je er wel of niet in moet schrijven. Het is een lekkere manier om even van je af te schrijven, gewoon waar jij zin in hebt. Dat kan over een droom gaan, over een aanvaring met een collega, over een kwestie waar je al langer mee in je hoofd zit, wat je hebt meegemaakt die dag, je dromen, doelen of dingen waar je dankbaar voor bent. Het uitgangspunt is: Niets moet en alles mag!

Wat brengt het jou?

Het schrijven in een dagboek helpt je om je hoofd leeg te maken, zodat je minder gaat piekeren. Bovendien leer je jezelf beter kennen en kun je op een later moment even terug grijpen om bepaalde kwesties weer even terug te lezen. We zijn geneigd veel situaties snel te vergeten, zelfs als het op een bepaald moment heel belangrijk voor je is. Later denk je dan, jeetje waarom heb ik me ook alweer zo druk gemaakt?! Als je het terug leest dan kun je weer even ervaren waarom het jou zo bezig hielt destijds. Op die manier ben je de volgende keer beter in staat om beter te relativeren.

Daarnaast kun je ook je dromen en doelen opschrijven, waardoor je meer focus legt op hetgeen je echt wilt. Het helpt je op die manier jouw actiepunten te realiseren. Ook door op te schrijven waar je trots en dankbaar voor bent, helpt je om positiever in het leven te staan en een beter zelfbeeld mee te creëren.

Tips

Een aantal punten die het schrijven in een dagboek leuk maken:

- Schrijf waar jij over wilt

- Hang er geen verplichting aan qua hoeveelheid, de naam dagboek suggereert dat je het elke dag 'moet' doen, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het ook eens per week doen of enkel wanneer jij de behoefte voelt om even van je af te schrijven.

- Spelfouten, halve zinnen, een onsamenhangend verhaal, foto's toevoegen.. het mag allemaal. Zolang je er geen druk op legt, blijft het ook luchtig en van jezelf.

- Het hoeft geen compleet verhaal te zijn. Voor veel mensen is het starten lastig, maar als je accepteert dat het geen begin en geen eind hoeft te hebben, dan kun je vaak makkelijker een begin maken.

Lees hier nog meer praktische tips voor het dagboek schrijven. Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259980

Nieuwe leden

21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin