Breek jij uit de perfecte bubbel?

Daily life / 18 december 2019
Breek jij uit de perfecte bubbel?
Shutterstock
Als je iemand spreekt is vaak een van de eerste vragen: “hoe gaat het?” Het gemiddelde antwoord ligt ergens tussen ja goed, prima en best. Ook hebben we het vaak druk en zijn we veel moe. Want ja, je werk, school, eventueel moederschap, sociaal leven, sporten en social media. We staan nooit stil. Maar kun je uit zo'n simpele vraag echt halen hoe het met iemand gaat? Nou, nee dus.

Oh, goed hoor!

Als het niet goed gaat zul je dat, bij een casual ‘hoe gaat het?’ niet zo snel delen, terwijl je dat misschien wel zou willen. Want wie zit er op een heel levensverhaal te wachten als een er simpele ‘goed’ wordt verwacht. En dus reageren we massaal met “Oh, goed hoor!” Dat terwijl het juist zo fijn kan zijn om even je hart te kunnen luchten.

Social media

Ook met de groeiende sociale media wereld van tegenwoordig is het erg makkelijk om alles er goed en mooi uit te laten zien. Lachende foto’s, lekker eten en leuke activiteiten. Niemand die op je online pagina ziet dat je naast die momenten ook wel eens verdrietig, boos of alleen bent. En daarom wordt er een eenzijdig beeld van de werkelijkheid geschetst.

Eerlijkheid

Waarom laten we dat zo moeilijk zien? Het lijkt soms een vicieuze cirkel te worden waar we met zijn allen in meedraaien en maar moeilijk uitkomen. Het kan bevrijdend werken om juist wel te laten zien dat het ook wel eens minder gaat. Dit is dan ook een trend aan het worden op sociale media. Influencers geven een kijkje achter de schermen en zetten ook hun minder flatteuze foto’s op hun kanaal. Aan het eind van de dag zijn we immers allemaal gewoon maar mensen.

Misschien is het goed ons voor te nemen deze trend ook in het dagelijks leven toe te passen. Laten we meer openstaan voor de persoon achter het masker. Vraag eens verder dan een vluchtig “hoe is het?”

Wanneer vroeg iemand jou hoe het écht met je gaat?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227978

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum