Borstvoeding in het openbaar? 5 tips om problemen te voorkomen!

Daily life / 07 juli 2015
Borstvoeding in het openbaar? 5 tips om problemen te voorkomen!
Shutterstock
Moeders die borstvoeding geven in het openbaar, dat wil nog wel eens voor problemen zorgen. Met deze 5 tips voorkom je vervelende confrontaties!

1. Plannen.
Ben je van plan een locatie te bezoeken, waar je grote kans hebt om moeders met jonge kinderen tegen het lijf te lopen? Zoals bijvoorbeeld een park of een kindervriendelijke horeca gelegenheid. Probeer je bezoek dan zo te plannen, dat je de minste kans hebt om voedende moeders tegen het lijf te lopen. Bijvoorbeeld na 20:00 uur.

2. Kleed je fatsoenlijk.
Draag een sjaal of een capuchon. Op die manier heb je altijd iets voor handen om je ogen mee te bedekken, wanneer je het toch lastig vindt om je ogen af te houden van een baby die bij zijn moeder drinkt. Staren is immers erg onbeleefd dus je kunt maar beter voorbereid zijn!

3. Oefen je blik.
Ga eens voor de spiegel staan en probeer je voor te stellen dat je een voedende moeder ziet. Oefen net zo lang tot je gezicht niet meer die geshockeerde indruk heeft. Perfectioneer je look net zo lang tot dat je een volledig neutrale indruk hebt. Je kunt een vriend of vriendin vragen om je gezichtsuitdrukking te beoordelen.

4. Wees discreet.
Vestig zo min mogelijk de aandacht op jezelf. Hoe meer je de nadruk legt op je afkeurende houding, des te meer kans je loopt om een confrontatie uit te lokken.

5. Zoek een rustig plekje op.
Als je merkt echt moeite te hebben om je commentaar op een borstvoedende moeder voor je te houden, zoek dan een afgelegen plekje op waar je even je onvrede kunt uiten. Vrijwel iedere openbare gelegenheid heeft een toilet of ,als je in en winkel bent, zoek dan een pashokje op. Je kunt daar in alle rust je gal spuwen. Mochten eerder genoemde opties niet voor handen zijn, dan kun je wellicht in je eigen auto gaan zitten. Het is natuurlijk wel wat krap en onhandig, maar het is het zeker waard om hiermee een vervelende confrontatie te vermijden.


Deel dit:

Geschreven door: Daphne Neufeglise - www.redactie@mynameismama.nl

Daphne Neufeglise

Mijn naam is Daphne, maar sinds twee jaar word ik steeds vaker Mama genoemd. Ik ben moeder van 2 zonen, partner van Brian en fanatiek blogger. 
Dagelijks blog ik over alles wat ouderschap te maken heeft op www.mynameismama.nl mijn eigen Mama & Kind Lifestyle Blog. Op 
Vriendinnenonline lees je 2x per maand een blog van mij. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223570

Nieuwe leden

09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin