Brei jij al?

Daily life / 26 oktober 2014
Brei jij al?
Shutterstock
Breien is helemaal hot. Jong en oud zit met breipennen onder de armen en bollen op schoot. De Facebook-pagina’s schieten als paddenstoelen uit de Facebook-grond en het ene na het andere boek verschijnt in de boekhandel.

Sjaals breien

Een sjaal is vermoedelijk het meest gebreide object. Zeker beginnende breiers kiezen voor een recht-toe-recht-aan patroon. Recht en averecht breien lukt nog, maar meerderen en minderen is nog een stapje te ver.

In ‘Sjaals breien’ van Hélène Lesger staan 22 patronen voor sjaals. Een prima boek om mee te starten als je sjaals wilt breien om te oefenen. Maar ook gevorderden kunnen hiermee hun hart ophalen, want zodra je kabels en ajour kunt breien, zijn in dit boek zeer leuke patronen te vinden.

Gebreide dierenKnuffels breien is een ander verhaal. Daarvoor is het handig als je een paar sjaals achter de rug hebt. En ook is het hiervoor noodzakelijk dat je patroonbeschrijvingen kunt lezen en afkortingen begrijpt.

Maar…, mochten de afkortingen nog abracadabra voor je zijn, in dit boek staan ze uitgelegd op pagina 124.

Het boek ‘Gebreide dieren’ van Sarah Keen is fantastisch! Zelden zulke mooie patronen gezien van gebreide knuffels. En de dieren zien er zo schattig en knuffelbaar uit, een feestje om te breien.

Noors breienArne & Carlos, de Noorse mannen die de wereld veroverd hebben met hun breiwerken. Zij zijn er mede voor verantwoordelijk dat breien weer hot is, omdat ze breien nieuw leven in hebben geblazen. Alleen al door te laten zien dat breien niet alleen voor vrouwen is!

Hun boek ‘Noors breien’ is kleurrijk en staat bomvol verschillende patronen. Truien, sokken, wanten en zelfs onderzetters en pannenlappen. De karakteristieke Noorse prints zien er geweldig uit, maar vergis je niet… Ze zijn niet simpel! Een beetje brei-ervaring is wel gewenst.

______

Beschreven boeken koop je bij je plaatselijk boekhandel, BOL of de uitgeverij. Of leen je in de bibliotheek bij jou in de buurt.

Noors breien - Arne Nerjordert en Carlos Zachrison - uitgeverij Tirion - € 19,95

Gebreide dieren - Sarah Keen - uitgeverij De Lantaarn - € 15,-

Sjaals breien - Hélène Lesger - Forte Uitgevers - € 14,95


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221232

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin