Videoserie: Bijzondere beroepen!

Daily life / 12 januari 2018
Videoserie: Bijzondere beroepen!
Dorine van Bree
Op het moment dat je je aan het orienteren bent op ander werk, begin je meestal met het op een rijtje zetten van beroepen die je op een of andere manier aanspreken. Dat zijn vaak de functies die je al kent vanuit je huidige werk, waar je over gelezen of gehoord hebt of beroepen die je kent omdat vrienden of familieleden daarin werkzaam zijn.

Dobbelsteeninspecteur

Natuurlijk zijn er ook nog heel veel andere beroepen waar je nooit mee in aanraking bent geweest en soms zelfs nog niet eerder van gehoord hebt. Voor deze videoserie ben ik op zoek gegaan met mensen die van dat 'niet alledaags werk' doen. Werk waar je vaak niet direct aan zult denken als je met je loopbaan bezig bent.

Loopbaanswitch

Voor al de mensen die ik voor deze serie geïnterviewd heb, geldt dat ze eerst ander werk hebben gedaan en later een switch hebben gemaakt. Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar wat dat werk inhoudt maar eigenlijk nog meer naar hun zoektocht, naar hoe ze op het idee van dat bijzondere werk kwamen en hoe ze ontdekt hebben dat ze het zo leuk vinden. Ook heb ik hen gevraagd naar tips voor mensen die zoekende zijn naar ander werk maar nog niet precies weten hoe hun 'droombaan' eruit ziet.

Inspiratie

Door te horen hoe zij hun zoektocht aangepakt hebben, hoop ik ook anderen te inspireren en te motiveren om op zoek te gaan naar werk dat je echt heel leuk vindt en dat goed bij je past.

Aanvragen

De interviewserie kun je hier gratis aanvragen. Je krijgt dan direct de eerste video toegestuurd en vervolgens steeds na twee dagen de volgende. Alles bij elkaar 10 dagen lang inspiratie dus!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260018

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin