Ben jij altijd te druk? Lees dan dit even!

Daily life / 01 juli 2019
Ben jij altijd te druk? Lees dan dit even!
Als we ons niet gelukkig voelen, dan is hard werken een aanvaardbaar excuus om niet te hoeven kijken naar wat er niet werkt.

Goede drukte versus geleefd worden

Natuurlijk kan drukte prettig zijn. Als je lekker bezig bent, je leven leeft, geld verdient, activiteiten doet waar je blij van wordt en waar je waardering van krijgt van je partner en je vrienden. Dan laad dat je op. Dan voel je je betrokken in het leven.

Maar non-stop bezig zijn met activiteiten, een druk bestaan hebben en het gevoel krijgen dat je niks bereikt -of in ieder geval niks waar je voldoening van ervaart- dat put je uit. Je lichaam gaat je dan signalen geven, constant zeurde hoofdpijn, je rusteloos voelen, slecht slapen, vermoeidheid, schreeuwen of snel kwaad worden en vluchten voor moeilijkheden.

Excuus?

Hard werken of opgaan in je werk lijkt een prima excuus om niet te hoeven kijken naar wat niet werkt. Een vakantie of weekend voldoet dan niet om hiervoor een ommezwaai te maken te midden van al deze drukte. Want zodra je weer aan het werk gaat of thuis bent zal je snel weer in je oude routine vallen. Omdat de drukte niet weggaat, je niet precies weet wat je echt wilt en zo weer opgeslokt wordt door het alledaagse.

Een beslissingen nemen

Het allerbelangrijkst voor jezelf is om echt af te vragen waar je echt naar verlangt. En dit doe je net even op een tussendoor moment. Nee, gun jezelf hiervoor even de tijd en wees ook lief voor jezelf.

  1. Want wat wil je echt?
  2. Hoe wil je je voelen na een dag werken
  3. Wat gaat jou voldoening geven?

Zomaar 3 kleine vragen die een groot verschil kunnen maken. Als je dat scherp hebt dan kan je vooruit gaan en nee zeggen tegen zaken die jou niet brengen wat je nodig hebt. Dan ga je de drukte van alle dag tegen, omdat je focus hebt en je weet welke kant je op wilt. Dan ga je beslissingen nemen die maken dat je droom uit gaat komen.

Op 31 augustus geef ik hier ook een workshop over, als je meer wilt weten lees dan hier verder.


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230460

Nieuwe leden

01-12-2020
30-11-2020
30-11-2020
30-11-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5