Wil je ander werk? Deze stappen kun je in deze onrustige periode alvast zetten!

Daily life / 31 mei 2020
Wil je ander werk? Deze stappen kun je in deze onrustige periode alvast zetten!
Is het met alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt nu wel een geschikte periode om naar ander werk te zoeken of kan ik beter even wachten? Een vraag die door je hoofd kan spelen, omdat je eigenlijk helemaal niet blij bent met het werk wat je doet. Het kost je bakken met energie en dat is niet wat je wilt.

Uitstellen en blijven hangen

Je denkt denkt straks, later, volgende week, na Corona, volgend jaar dan ga ik echt werk maken van een nieuwe baan. En daardoor blijf je uitstellen, je blijft hangen in dingen die je niet heel graag wilt doen. Je geeft zaken voorrang die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn en daardoor richt je je op meer i.p.v. minder doen.

Daarbij ga je je zorgen maken over dingen die zouden kunnen gebeuren. Hierdoor gaan je gedachten in je hoofd nog meer malen en voordat je het weet pieker je de hele dag door. En krijg je lichamelijke klachten zoals een stijve nek, slecht slapen en hoofdpijn.

Niemand weet hoe het precies gaat verlopen

Natuurlijk is het spannend, verandering roept altijd angstige gevoelens op. Waardoor je juist of achterover gaat leunen en niks doet of denkt dat je van alles nu meteen moet doen en je als een malle op zoek gaat naar iets anders.

Toch is het goed om in jouw eigen tempo wel aan de slag te gaan met je persoonlijke ontwikkeling. Want ontwikkeling en onderzoeken wat je wel wilt helpen je verder. Gebruik daarom deze tijd om te investeren in jezelf, te onderzoeken waar je energie van krijgt, wat interesseert en welke stappen je zou kunnen gaan zetten naar een ander werk.

Schrijf voor jezelf daarom echt een week lang op

  • Welke dingen gaven me vandaag energie
  • Welke dingen interesseren me
  • Waar ben ik gewoon echt goed in (wat kost mij weinig energie, waar een ander moeite voor moet doen)

Ik weet zeker dat dit een positief en heel mooi rijtje voor jou wordt. En ga vanuit daar verder kijken. Mocht je nog wat hulp kunnen gebruiken dan mag je ook altijd mijn gratis werkboek Grow So You Can Flow downladen.

En terwijl je bezig bent met deze vragen, zet dan van te voren eerst een lekkere kop koffie of thee. Zodat je er echt een moment voor jezelf van maakt! Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259966

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin