5 redenen waarom ontbijten belangrijk is

Daily life / 20 februari 2017
5 redenen waarom ontbijten belangrijk is
pexels.com
Er zijn veel mensen die het ontbijt overslaan, omdat ze er simpelweg geen tijd voor hebben of omdat ze het lastig vinden om 's ochtends vroeg een hele maaltijd naar binnen te werken. Dat ontbijten belangrijk is weten we allemaal van horen en zeggen. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen het uit.

Belangrijkste maaltijd

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Waarom? Na een nachtrust van ongeveer 8 uur is het belangrijk om weer wat energie tot je te nemen, zodat je de dag energiek kunt beginnen. Belangrijk is daarbij ook om goed te drinken.

Spijsvertering

Door te ontbijten start je spijsvertering van die dag ook en dus helpt het je de rest van de dag alle voeding goed te verteren.

Snacken

Doordat je niet ontbijt krijg je sneller trek en dus is de kans aanwezig dat je grijpt naar ongezonde tussendoortjes, of dat stukje taart neemt op kantoor omdat er iemand jarig is en jouw maag oorlogsgeluiden maakt.

Vrolijker

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die altijd ontbijten vrolijker zijn en geen ochtendhumeur hebben. Best mooi meegenomen toch?

Gezonder

En dan nog een wetenschappelijk dingetje; mensen die altijd ontbijten zijn over het algemeen slanker, omdat hun spijsvertering en stoelgang goed is. Wie wil dat nou niet? 's Ochtends lekker eten en toch slank zijn?! Mocht je moeite hebben met eten in de ochtend, probeer dan iets licht verteerbaars te kiezen, zoals een cracker, smoothie of een bakje yoghurt met wat fruit.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209204

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel