5 manieren om je werk leuker te maken

Daily life / 09 juni 2017
5 manieren om je werk leuker te maken
pexels.com
Ken je dat zondagavondgevoel? Het gevoel dat je echt geen zin hebt in de nieuwe werkweek? Helaas is werk te belangrijk om niet te doen en dus is het maar beter als je het naar je zin hebt op je werk. Hoe maak je je werk leuker? Wij geven je tips.

Begin leuk

Je hebt vast leuk en minder leuke werkzaamheden. Begin de week met de leuke werkzaamheden, zodat je niet direct in de negatieve flow terecht komt. Probeer tegelijkertijd niet de minder leuke dingen continu uit te stellen, want dan blijf je er tegenop zien. Wissel de leuke en minder taken met elkaar af.

Salaris

Je werk zorgt ervoor dat je in je vrije tijd leuke dingen kunt doen en dus ook kunt genieten van bijvoorbeeld een welverdiende vakantie. En sta er even bij stil dat je tijdens die vakantie gewoon doorbetaald krijgt van je baas, hoe fijn is dat?! Zorg er ook voor dat je tevreden bent over het salaris wat je verdient. Natuurlijk willen we allemaal graag meer verdienen, maar als je echt ontevreden bent over de financiën dan kan dat er ook voor zorgen dat je minder werkplezier hebt. Dus trek gewoon de stoute schoenen aan en kijk of je nog eens om tafel kunt om je salaris te bespreken.

Borrel

Plan regelmatig op vrijdagmiddag een borrel met je collega’s. Elke week weer kan je dan naar dit leuke moment uitkijken en doordat je elkaar steeds beter leert kennen gaat dat zeker bijdragen aan een verbeterde sfeer op de werkvloer.

Studie

Denk er eens over of je via je werk misschien een leuke studie zou willen volgen, waardoor je wellicht kunt doorgroeien en dus weer nieuwe en uitdagende werkzaamheden kunt gaan doen. Bespreek dit gerust eens met je leidinggevende, hij of zij kan je hierbij vast helpen.

Vrije dagen

Zorg ervoor dat je de komende tijd wat vrije dagen of vakantie op de planning hebt staan. Je kunt hier dan naar toe leven en je hebt dan minder het gevoel dat je het hele jaar alleen maar aan het werk bent. Zorg dat je op deze dagen écht iets leuks gaat doen en dus niet verzand in huishoudelijke klusjes. Lekker de hort op en een leuke dag maken, dan bouw je weer flink wat energie op. Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209020

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel

Op het forum