5 Facebooktips voor werkzoekenden!

Daily life / 17 mei 2017
5 Facebooktips voor werkzoekenden!
Pexels
Hoe je Facebook kunt inzetten in je zoektocht naar ander werk.

Pas geleden bleek uit een onderzoek van de Intelligence Group dat Facebook nu op nummer 4 staat van populairste vacaturesites in Nederland! Ze volgen direct na Indeed, LinkedIn en de nationale vacaturebank.
Dat is niet voor niks, dus de hoogste tijd om te gaan kijken wat Facebook voor jou kan betekenen. Ik heb 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Volg interessante vacaturepagina’s

Er zijn heel veel pagina’s waarop vacatures geplaatst worden. Soms geselecteerd op branche, soms op locatie.
Bijvoorbeeld de pagina 'mediavacatures' en 'utrechtsevacatures'. Als je de pagina's 'liket' dan verschijnen updates in jouw tijdlijn. Regelmatig zelf op die pagina's kijken is nog beter, want je krijgt zeker niet alle berichten automatisch te zien.

Tip 2: Word lid van interessante groepen

Er zijn diverse groepen speciaal bedoeld om werkzoekenden, werkgevers en recruiters bij elkaar te brengen. Hierin worden regelmatig nieuwe vacatures geplaatst. Goed om daar regelmatig op te kijken. Soms moet je lid worden van de groep om zelf een bericht of een reactie te kunnen plaatsen.

Ook de groepen zijn verdeeld in branchegroep of plaats- of regiogroep. Bijvoorbeeld de groep 'ictvacatures' en 'Houtenzoektwerk'. Daarnaast zijn er ook nog verschillende (besloten) groepen per beroep waar je lid van kunt worden om ideeën uit te wisselen en te sparren etc. Die zijn dus niet speciaal bedoeld voor vacatures maar ze zijn wel handig om te lezen wat er speelt en om nieuwe contacten te leggen.

Tip 3: Volg pagina’s van interessante organisaties/bedrijven

Ook de meeste organisaties hebben inmiddels door dat Facebook handig is om de juiste mensen te bereiken. Die pagina’s zijn slim om bij te houden zodat je op de hoogte bent als er nieuwe vacatures zijn maar ook om een beter beeld bij zo’n organisatie te krijgen. Als je op zo’n pagina kijkt, krijg je meteen te zien wie van jouw vrienden die pagina al geliket hebben. Misschien blijken er wel facebookvrienden van je daar te werken. Dat is dan helemaal handig. Tijd om weer eens een kopje koffie te gaan drinken met diegene!

Tip 4: Maak zelf een Facebookpagina!

Naast het volgen van bedrijven en groepen en het zoeken naar vacatures, is het natuurlijk ook belangrijk dat je zelf goed zichtbaar bent en duidelijk maakt wat je te bieden hebt en wat je zoekt! Dat kan met een leuke pagina, die je koppelt aan je profiel.

Zet daar leuke foto’s en filmpjes op die duidelijk maken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Vraag al je vrienden en familie je pagina te ‘liken’ en plaats regelmatig berichtjes. Zet er ook een link naar je Linkedinprofiel op zodat geïnteresseerden meteen nog meer van je te weten kunnen komen.

Er zijn diverse voorbeelden van mensen die op die manier hun hele netwerk ingeschakeld hebben en zo ander werk gevonden hebben. Zoek maar eens op ‘Help …. aan een baan!’ en ‘…… zoekt werk!

Tip 5: Volg Facebookpagina's van professionals

Ook loopbaancoaches, cv-specialisten en sollicitatietrainers hebben een eigen pagina waarop ze praktische tips delen die jou kunnen helpen bij het vinden van ander werk. Zelf heb ik natuurlijk als loopbaancoach ook zo'n pagina. Mijn Werkcoachpagina vind je hier. Hierop deel ik tips, artikelen en soms ook vacatures.

Genoeg te vinden dus op Facebook. Doe je voordeel met bovenstaande tips en heb je nog aanvullingen, laat het hieronder weten!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree

Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik help mensen die op zoek zijn naar ander werk met het achterhalen en vinden van hun droombaan. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles daar omheen. Wil je meer lezen? Vraag dan gratis mijn e-book aan: 'Netwerken, ook iets voor jou!' op www.dewerkcoach.nuLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum