Zo maak je je leven een stukje rustiger

Body & Mind / 12 mei 2017
Zo maak je je leven een stukje rustiger
pexels.com
Werken, sporten, feestjes, social media bijhouden. Altijd druk? Dan wordt het tijd om een stapje terug te doen, want alleen maar een opgejaagd gevoel hebben is absoluut niet goed voor je gezondheid. Wij geven je tips hoe je meer rust kunt creëren in je leven.

Offline

We weten het; social media is super verslavend! Maar ga in plaats van door al die tijdlijnen scrollen, even een lekker rondje hardlopen of wandelen. Geeft veel meer rust in je hoofd dan al die bezigheden bijhouden van je “vrienden”.

Meer pauzes

Je werkt hard en een pauze overslaan is voor jou helemaal normaal. Maar pak vaker even tijdens een drukke werkdag een momentje voor jezelf. Al ga je het hebben over koetjes en kalfjes met een collega. Gewoon even geen werkdruk in je hoofd.

Alles tegelijk

Dat wij vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen is algemeen bekend; maar is het ook goed voor je? Nee, het maakt je veel te druk in je hoofd en je brein is daar helemaal niet op voorbereid. Doordat jij denkt dat je alles tegelijk kunt; ga je juist dingen vergeten. Maak lijstjes zodat je dingen 1 voor 1 kunt afvinken en je hoofd niet als een opslagmedium hoeft te gebruiken. Daar is het niet voor gemaakt en bovendien ook helemaal niet handig….

Agenda

Jouw agenda is bomvol. Er is geen feestje, verjaardag of borreltje wat je overslaat. Maar is het echt nodig om naar al die verplichtingen te gaan? Of kun je er ook best wat overslaan? Wees kritisch en ga in eerste instantie alleen naar dingen waar je ook energie van krijgt en niet alleen maar hoeft te investeren.

Tip: plan in je agenda me-time in. Dan staat het er maar in!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218174

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin