Tijd voor yoga: De boomhouding (Vrksasana)

Body & Mind / 07 juli 2019
Tijd voor yoga: De boomhouding (Vrksasana)
Pexels
Alles draait om balans. Balans tussen werk en privé, balans tussen inspanning en ontspanning, balans tussen gezond en af en toe een beetje ongezond. Deze yoga pose die de naam boomhouding draagt draait ook om balans. Het verbeterd je concentratie en brengt zowel lichamelijke als geestelijke balans. Tip: focus is de sleutel!

Hoe gaat de boomhouding?

  1. Kom met beide benen stevig op de grond staan en breng dan je gewicht naar je standbeen (rechterbeen).
  2. Breng je voetzool van je linkerbeen omhoog en zet deze tegen de binnenkant van je rechterbeen. Je staat nu op 1 been.
  3. Ontspan je schouders, maak je gezichtsuitdrukking zacht, haal je kiezen van elkaar en laat je tong ontspannen rusten in je mond.
  4. Breng je handen voor je borst en zet deze met de handpalmen tegen elkaar aan. Je mag ze ook allebei gespreid in de lucht steken zoals op de foto. Adem rustig via een buikademhaling in en uit.
  5. Houd dit 3 tot 5 minuten vol en wissel vervolgens van been.

Wat doe jij om balans in je leven te brengen?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226352

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum