Weg met de weegschaal!

Body & Mind / 03 december 2017
Weg met de weegschaal!
Shutterstock
Nog even voordat je op vakantie gaat wil je een paar kilootjes afvallen. Je hebt al weken gezond gegeten en gesport, maar toch zorgt de weegschaal voor een teleurstelling. Balen! Of toch niet? Een weegschaal is een betrouwbaar hulpmiddel als je wilt weten hoeveel je weegt, maar wil je dat eigenlijk wel weten? Is het niet veel belangrijker hoe je je voelt? En hoe je lichaam eruit ziet?

Je gewicht is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wegen spieren bijvoorbeeld meer dan vet en weeg je ’s ochtends meer dan ’s avonds. Allemaal factoren waar de gemiddelde weegschaal geen rekening mee houdt. Dit kan zorgen voor teleurstellingen.

Factoren die invloed hebben op je gewicht:

  • Verhouding vet/spiermassa
  • Hormoonhuishouding
  • Het vasthouden van vocht
  • Maaginhoud
  • Toiletbezoek (na een bezoekje ben je immers lichter dan daarvoor)

Afvallen

Mocht je willen afvallen, dan is het in sommige situaties verstandiger om je niet te concentreren op de kilo’s. Als je afvalt, dan zul je dat snel genoeg merken aan je lichaam. Je gezicht zal smaller worden, je kleren zitten losser en je voelt je beter. Je hebt dus helemaal geen weegschaal nodig om veranderingen op te merken! Mocht je toch graag een soort maatstaf willen, dan zou je een kledingstuk kunnen gebruiken.

Kledingstuk

Ga winkelen en zoek een leuk kledingstuk uit. Zorgt dat het kledingstuk je op het moment van winkelen goed past en dat het leuk staat. Hang vervolgens het kledingstuk terug en pak het één, twee of meer (niet te veel) maten kleiner dan je huidige maat. Koop deze en hang het thuis ergens op waar je het goed kunt zien.

Ga net zo lang door met gezond eten en sporten totdat je het kledingstuk past. Wellicht dat de weegschaal aangeeft dat je amper bent afgevallen, maar ben je al wel mooi twee kledingmaten kwijt! Focus je niet op de kilo’s, maar op de merkbare veranderingen van je lichaam. Niets is motiverender dan voelen dat je lichaam positief verandert. Weg met die weegschaal!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226720

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5