Wat is echte schoonheid?

Body & Mind / 17 september 2014
Wat is echte schoonheid?
Shutterstock
Vrouwen zijn mooi omdat ze mooie ogen, een volle mond, of strakke billen hebben. Of omdat ze iets aan hebben wat ze prachtig staat...

Maar echte schoonheid gaat verder. Ware schoonheid zit van binnen.

Dat heeft niks te maken met ‘de wetten’ van schoonheid die de media ons dagelijks voorschotelt. En alle schoonheidsproducten waar tonnen aan marketingkosten aan worden besteed. Waarom spreekt dit gigantische aanbod van slimme bedrijven ons dan toch aan? Ze spelen in op een gemis wat veel vrouwen voelen. En dat begint al bij de onzekerheid van kleine meisjes.

Echter steeds weer blijkt dat dat gemis niet minder wordt. Hoeveel je ook uitgeeft aan schoonheidsproducten en –behandelingen. Of aan kleding, sieraden en tassen. En weet je waarom? Omdat dat gemis van binnenuit komt en we dáár dus ook moeten zoeken.

Soms zie ik een vrouw die me raakt met haar uitstraling. Er is dan niks aanwijsbaars in de vorm van mooie schouders, lange benen of een prachtige jurk. Maar prachtig is ze! Het is haar eigenheid en de trots waarmee ze dit laat zien, waarmee ze zichzelf laat zien. Het is de manier waarop ze haar eigen, ware essentie ‘draagt’ en dus uitdrukt. Durft uit te drukken.

In mijn ogen is iedere vrouw op haar eigen manier mooi en wijs. Maar door de jaren, eeuwen heen zijn maar weinig vrouwen uitgenodigd om in hun eigen kracht en dus schoonheid te gaan staan. Integendeel… veel vrouwen raakten als ‘gevers’ afgesneden van hun eigen ‘voedingsbron’ en dus van hun eigen krachtsbesef. En raakten uitgeput.

Langzaam maar zeker ervaren we nu dat de wereld is doorgeslagen in al haar mannelijkheid en daad- en denkkracht. Waardoor we de kracht van het vrouwelijke principe weer durven te eren. Omdat we de noodzaak voelen van het herstellen van het verstoorde evenwicht in de wereld.

Doe eens 5 minuten je ogen dicht, leg je hand op je hart en adem naar je hart toe. Als je lekker in deze hartsenergie bent weggezakt, stel je de volgende vraag aan je hart: Wat van mezelf mag ik meer laten zien? Ook al vind ik dat best spannend… En wacht dan, wacht tot je de enorme wijsheid van je hart hoort antwoord geven. Bedenk het antwoord niet, maar laat het vanuit je binnenste opborrelen.

De wereld zit met smart te wachten op jouw eigenheid!
Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum