Waarom af en toe alleen zijn goed voor je is

Body & Mind / 19 mei 2017
Waarom af en toe alleen zijn goed voor je is
pexels.com
Tegenwoordig is bijna niemand meer een momentje helemaal alleen. Want als we even alleen zijn, grijpen we meteen naar onze telefoon en appen we met vrienden. Maar wist je dat echt even helemaal alleen zijn goed voor je is? Wij vertellen je waarom.

Me, myself and I

Iedereen is het ermee eens dat de tijd tegenwoordig aan je voorbij vliegt en dus heb je ook amper de tijd om echt met jezelf bezig te zijn. Wie ben je? Hoe sta je nu in het leven en wat wil je eigenlijk nog allemaal? Door een moment alleen te zijn, kun je daar eens bij stil staan en over nadenken.

Emotioneel

Het kan best zijn als je even alleen bent en een programma aan het kijken bent, dit je eerder raakt en je hier emotioneel van wordt. Doordat je alleen bent en even met niemand rekening hoeft te houden, zal je eerder je emoties uiten. En zeg nou zelf; een jankbui op z’n tijd is toch heerlijk.

Productief

Als je alleen bent, wordt je door niemand afgeleid en dus ben je op dat moment veel productiever. Dingen die je echt even moest doen of afhandelen, kun je nu op je gemak even afronden.

Niet charmant

Joggingbroek aan, haar door de war, geen make up, heerlijk even zo’n moment alleen. Je hoeft niet met iemand te praten, je niet te verontschuldigen en je kunt gewoon als een sloddervos op de bank hangen. Gewoon even helemaal bezig zijn met jezelf, perfect.

Waardering

Als je regelmatig een moment alleen bent, zal je het meer waarderen als je weer samen bent met mensen. Je geniet dan van de gezelligheid en aandacht en dus waardeer je de mensen om je heen veel meer.

Kun jij goed alleen zijn?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218176

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin