Voorkom de Monday Blues

Body & Mind / 24 oktober 2016
Voorkom de Monday Blues
Shutterstock
Veel mensen vinden het geen pretje om op maandagochtend wakker te worden. Eigenlijk heeft het niet zoveel met het feit dat het maandag is te maken, maar met wat je op zondag (avond) doet.

Tips om de Monday blues te voorkomen:


Alcohol
Drink niet teveel. Tja.. dit werkt toch het beste. Wie op zondag (veel) drinkt is de volgende dag sowieso niet fit. Ook verstoort alcohol je hormoonspiegel, dit verstoort je nachtrust en de aanmaak van je gelukshormoon. Je voelt je minder gelukkig, niet tijdens de borrel of het feestje, maar wel de dag erna.

Vooruit werken
Zit er een drukke en stressvolle maandag aan te komen? Werk dan zondag ook eventjes. Al zijn het twee uurtjes. Hiermee haal je wat druk van de ketel. Daarnaast zorgt heel even werken op zondag ervoor dat je alvast in de juiste mood voor maandag komt.

Weekplanning
Onrustig? Geen zin? Maak alvast een weekplanning op zondag en zie wat noodzakelijk is en wat nog even wachten kan. Hierdoor kun je rustig aan je week beginnen.

Sporten
Sport op zondag. Zeker wanneer je maandag een slechte dag vindt om naar de sportclub te gaan. Door te sporten slaap je ook beter en dat maakt maandag weer iets leuker.

Suiker
Vermijd teveel suiker. Daar word je niet alleen dik van maar het is ook een enorme energiekiller. Van suiker word je chagrijnig en lusteloos.

Ondanks dat maandag een minder gezellige dag dan bijvoorbeeld vrijdag is kun je er een fijne en productieve dag van maken. Bekijk het leven positief! Dag monday blues!


Deel dit:

Geschreven door: Berber Fierstra - www.theberbs.nl

Berber Fierstra

Hola, ik ben Berber! Een blogger die het geluk heeft Gran Canaria haar thuis te noemen. Ik schrijf over alles waar ik gelukkig van word. Dat doe ik niet alleen hier op vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.theberbs.nl.Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209020

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel