5 voordelen van het beoefenen van yoga

Body & Mind / 22 april 2019
5 voordelen van het beoefenen van yoga
liesvertelt.nl
Yoga, iedereen heeft er inmiddels weleens van gehoord of het zelfs beoefend. Je zou er ontspannen van moeten worden en het schijnt goed voor je te zijn. Maar wat zijn nou echt de voordelen van yoga? Hieronder lees je er 5.

1. Het ontgift je lichaam

Ja, ècht! Het beoefenen van yoga heeft een detoxende werking op je lichaam. Met name een houding waarin een draai voorkomt helpen je lichaam ontgiften. Je wringt als het ware alle afvalstoffen uit.

2. Werkt pijnverlichtend

Heb je last van nek of rug klachten? Misschien is yoga iets voor jou. Last van je gewrichten? Yoga kan helpen. Zoek wel goed uit welke yogavormen er zijn en welke eventueel wat voor jou kunnen zijn. En nog belangrijker..luister naar je lichaam.

3. Het verbeterd het focussen

Tijdens de yoga leer je om met je aandacht in het moment te zijn. Dit betekent simpelweg dat je niet denkt aan gisteren, straks of morgen, maar dat je ”gewoon” even bezig bent met wat je op dit moment aan het doen bent. Je zult merken dat hoe vaker je yoga beoefent, je dit steeds meer de rest van je dag beïnvloed wat natuurlijk heel positief is. Meer focus!

4. Het helpt bij een goede nachtrust

Wij zijn overdag vaak zo druk dat onze hersenen constant op aan staan. Hoe heerlijk is het dan om die hersenen even met een knopje op uit te kunnen zetten. Even geen gedachten, even totale ontspanning. Ook hier kan yoga je bij helpen “yes, hello bedroom“.

5. Verstrakt je lichaam

Natuurlijk werk je ook aan een mooi lijf. Yoga versterkt je spieren, je wordt er soepeler en flexibeler van en je verbrand ook de nodige calorieën.

Er zijn nog een heleboel meer voordelen te benoemen. Tijd dus om ook eens een yogalesje te volgen en zo zelf de voordelen te ontdekken. Ben jij bekend met yoga? Zo niet, lijkt het je wat?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin