Van pessimist naar optimist

Body & Mind / 15 mei 2014
Van pessimist naar optimist
Shutterstock
We leven een stressvol leventje in deze prestatiegerichte wereld. Je voelt de druk op je rusten en soms wordt dat je allemaal even teveel. Zeker als het een keer niet goed gaat, want alles moet perfect gaan. Waarschijnlijk kat je jezelf (onbewust) in je gedachtes af. Probeer hier eens een keer op te letten. Misschien ben je toch meer pessimistisch als je had gedacht, maar hoe word je optimistisch?

Het draait allemaal om je state of mind. Zonder positieve gedachtegang, blijf je hangen in de negatieve, vicieuze cirkel. Hoe doorbreek je die gewoonte? Door je negatieve gedachtes een positieve draai te geven. Dat zal lastig zijn in het begin, maar oefening baart kunst. Als je je alleen al bewust bent van je negatieve gedachtes, is dat een goede eerste stap.

Niet 'moeten', maar 'willen'
Bij het woord 'moeten' voel je al meteen een soort druk op je. Ik moet de boodschappen nog doen, dan moet ik nog een cadeau zoeken voor Lisa, ik moet nog eten koken en dan moet ik nog de was ophangen. Ik moet, ik moet, ik moet. Als je zo denkt, zie je er al meteen tegen op. Probeer het anders te zien. Je wilt boodschappen doen, zodat je s'avonds iets lekkers kan klaarmaken. Je wilt een leuk cadeau kopen voor je vriendin, zodat je haar kan verrassen, enzovoort. Zo krijg je een positiever gevoel bij je taken en wil je er ook echt voor gaan.

Wees lief voor jezelf
Je laat een vaas uit je handen vallen. Sukkel! Denk je in jezelf. Waarom moet je altijd zo onhandig zijn? We kunnen best streng zijn voor onszelf, maar dat verbeterd de situatie niet. De vaas blijft kapot. Nu zit je én met een kapotte vaas én met een rot gevoel. Denk: ach, scherven brengen geluk. Zo voel je je al een stuk beter en kan je er tenminste om lachen. Kat jezelf niet af, je moet jezelf juist omarmen. Dan gaan dingen je veel beter af.

'Ik ben een optimist.'
Zeg deze mantra elke dag in de spiegel. De eerste keren zal dit misschien wel lastig zijn, maar probeer er in te geloven wanneer je het zegt. Dat geeft je woorden veel meer kracht. Uiteindelijk ga je er echt in geloven en voel je je hartstikke optimistisch.


Deel dit:

Geschreven door: Hilde - - www.loverofthestars.blogspot.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum