Tips tegen winterhanden en wintertenen

Body & Mind / 21 januari 2017
Tips tegen winterhanden en wintertenen
Lies Vertelt
Winter handen of wintertenen.. het is vervelend en kan soms best pijnlijk zijn. Wat kun je doen? Wij geven je tips!

Hoe komt dat nou?

Bij kou worden je bloedvaten normaal gesproken wat wijder, zo kan er meer bloed doorheen stromen en blijft de warmte in je lichaam. Wanneer je winterhanden of -tenen hebt, werkt dit proces niet zoals het moet werken.

Smeren smeren smeren..

Het is belangrijk om je handen en voeten elke dag in te smeren met een lekkere crème. Dit zorgt voor een soepele huid, waardoor het minder snel beschadigd en de doorbloeding stimuleert. Dat zorgt uiteindelijk voor warmere voeten.

Voorkom blootstelling aan kou

Draag thuis lekkere, warme sokken en sloffen. Wanneer je het huis uit gaat is het belangrijk om warmere schoenen aan te trekken. Stop er eventueel een zooltje van schapenvacht in, dit zorgt voor extra warmte in de schoen. Ook kun je fijne, warme handschoenen aantrekken.

Blijf in beweging

Wanneer je buiten bent is het belangrijk om in beweging te blijven. Zo stimuleer je de doorbloeding en houd je alles een beetje op temperatuur.

Neem wisselbaden

Zet twee teiltjes naast elkaar. Eén met koud water, één met warm water. Wissen van warm, naar koud, warm, naar koud enz. twee tot drie minuten in warm water, twee tot drie seconden in koud water. Dep je voeten en eventueel handen voorzichtig af en smeer ze in met een lekkere crème.

Vermijd extreme warmte

Wanneer je koude handen hebt is het misschien aantrekkelijker je handen te wassen met warm kraanwater. Door juist koud water te gebruiken stimuleer je de doorbloeding waardoor je lichaam gestimuleerd wordt warmte aan te maken. Houd je handen en voeten weg bij de kachel. Extreme warmte werkt misschien voor even, maar niet op de lange termijn.

Wat is jouw ultieme winterhanden of -tenen tip?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209204

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel