6 tips om een najaarsdip tegen te gaan

Body & Mind / 17 november 2016
Ad
6 tips om een najaarsdip tegen te gaan
Shutterstock
Het najaar is een bijzondere periode van het jaar; eerst de mooie kleuren van de herfst en vervolgens de winterkou met mogelijk sneeuw of schaatsen. Dit alles gepaard met de gezelligheid van de aanstaande feestdagen. Toch kan juist deze periode ervoor zorgen dat je laag in je energie zit. Hoe ga je een zogenoemde najaarsdip tegen?

Daglicht

Een belangrijke factor in het ontbreken van energie is omdat je in de winter (zon)licht mist. Zorg daarom dat je in de uren dat het licht is even naar buiten gaat om toch wat licht op te vangen, ook als het niet zonnig is. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door in de lunchpauze standaard een ommetje te maken. Of heb je al eens aan een daglichtlamp gedacht? Wellicht is dit ook iets voor jou!

Ritme

Een groot gevaar als je laag in je energie zit, is het verstoren van je eigen ritme. Even een klein dutje doen op de bank in de middag of net na het eten is super verleidelijk. Het gevolg? 's Avonds kun je minder snel in slaap komen en 's ochtends ben je extra moe. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Probeer je daarom goed vast te houden aan een vast ritme en niet te laat naar bed te gaan. Ook in het weekend zo veel mogelijk dit ritme aanhouden, al mag je natuurlijk heus een uurtje extra uitslapen!

Vitamine

In dit seizoen moet je extra goed op de inname van je vitamine letten. Niet alleen voldoende groente en fruit binnenkrijgen om je weerstand op pijl te houden, maar ook vitamine D is erg belangrijk. Onder invloed van UV-straling maakt de huid vitamine D aan. In de herfst en winter is deze aanmaak bijzonder laag, waardoor je je neerslachtig kunt voelen. Heb jij hier ook last van? Misschien is het slikken van extra vitamine D pillen dan een goede oplossing.

Bewegen

Onder je dekentje op de bank wachten tot de winter voorbij is? Jep, klinkt aantrekkelijk! Maar juist in beweging komen is belangrijk om je beter te voelen. Ga na het eten lekker een rondje wandelen, plan een vaste sportavond in of pak de fiets in plaats van de auto.

Buiten

We hadden het al een klein beetje aangestipt, maar hoe koud het ook is, ga naar buiten dit seizoen. Geef jezelf op een warme muts en handschoenen cadeau en zorg dat je de frisse buitenlucht (en bijbehorend daglicht) opzoekt. Het helpt echt!

Trakteer jezelf

En wat doen we als we niet zo blij zijn? Dingen zoeken die je blij maken! Dus plan een leuk etentje met je vriendinnen, een leuk reisje voor komend jaar of koop een cadeautje voor jezelf. Het hoeft niet perse duur te zijn, ook een lekker tijdschrift of een nieuw boek kan je al zo blij maken. Zorg goed voor jezelf en doe dingen waar je blij van wordt!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209020

Nieuwe leden

17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel