Tips om je huid te beschermen tegen koud guur weer

Body & Mind / 20 januari 2015
Tips om je huid te beschermen tegen koud guur weer
Shutterstock
Je huid heeft flink te lijden onder koud en guur weer. Schrale plekjes, droog en trekkerig het zijn allemaal symptomen voor een huid uit balans, daarom geef ik je wat tips om je huid in topconditie te krijgen en vooral te houden.

Ook al is het nog niet echt winters weer (geweest), aan je huid merk je wel degelijk de gevolgen van het temperatuurs- en vochtverschil binnen- en buitenshuis. Je huid kan trekkerig en droog aanvoelen en zelfs schrale plekjes kunnen ineens te voorschijn komen.

Om dit te voorkomen en/of te genezen ga ik je wat tips geven.

Huidbarrière in balans

Als je huid barrière uit balans is merk je dit aan een droog, trekkerig en soms zelfs schraal gevoel. Je huid verliest meer vocht door wisseling van temperatuur door guur weer buiten en het brandende kacheltje binnen.

Hoe vet- en vochtarmer je huid is, hoe makkelijker je huid vocht verliest en hoe sneller de barrièrefunctie verstoort raakt. Ook zorgt een verstoorde huidbalans ervoor dat o.a. bacteriën makkelijker je huid kunnen binnendringen, met bultjes en zelfs puistjes tot gevolg. Om de balans van je huid optimaal te krijgen en vooral te houden is het werken in laagjes erg belangrijk.

Begin met een milde reiniging en gebruik zo min mogelijk water, want dit droogt je huid juist uit. Kies liever voor een milk en (alcoholvrije) tonic of een micellair water om je gezicht schoon te maken. Een schone huid neemt namelijk veel beter de werkstoffen uit je huidverzorgingsproducten op!

Gebruik daarna een hydraterend serum en als je huid snel droog voelt, kun je zelfs beter nog voor een wat vetter serum gaan. Daaroverheen breng je een (vettere) moisturizer aan zonder irriterende stoffen zoals parfum, kleurstoffen en parabenen, want die drogen je huid nog meer uit.

En als laatste een speciale anti-koude crème, die legt als het ware een schild over je huid, waardoor het vocht uit je huid niet kan verdampen en je huid dus ook niet uitdroogt.

Met deze 3 verzorgende laagjes heb je in ieder geval de basis gelegd voor een mooie gezonde huid. En een gezonde huid is een sterke huid.

Overigens heeft dikke lagen smeren geen zin, je huid raakt op een gegeven moment verzadigd en dan blijft het product op je huid liggen in plaats van dat het goed intrekt, zonde!


Deel dit:

Geschreven door: Bianca Molenaar - www.blog4beauty.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

220874

Nieuwe leden

01-07-2020
01-07-2020
01-07-2020
01-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin