Tips voor hardlopen in de winter; durf jij het aan?

Body & Mind / 27 januari 2017
Tips voor hardlopen in de winter; durf jij het aan?
Pexels
Hardlopen kan in principe het hele jaar door, maar voor veel mensen stopt het hardloopseizoen op het moment dat de temperaturen rond het vriespunt komen. Gevaar om uit te glijden en bang om ziek te worden, zijn enkele veel gehoorde redenen, en natuurlijk de kou. Maar met een beetje voorbereiding hoef je hier helemaal niet bang voor te zijn en is hardlopen in de winter net zo leuk als in de zomer, zo niet leuker. We zullen je hier vertellen waarom!

Juiste kleding

Bij koudere temperaturen is het belangrijk om je lichaam warm te houden én dat je ervoor zorgt dat de warmte die je produceert door het hardlopen goed afgevoerd kan worden. Zo voorkom je dat je ziek wordt. Speciale hardloopmaterialen die ademen en vocht reguleren zijn daarom een must. Katoenen kleding is niet aan te raden tijdens het hardlopen, helemaal in de winter, omdat het de warmte niet goed afvoert.

Goed schoeisel

Voor winterse omstandigheden zijn speciale hardloopschoenen die extra grip bieden de beste keus. Zo kun je op een veilige manier over gladde en besneeuwde ondergronden lopen en hoef je niet bang te zijn dat je onderuit gaat. Als je schoenen aan het eind van je hardloopsessie nat geworden zijn, droog ze dan niet op de verwarming maar stop er krantenproppen in; te veel warmte is namelijk niet goed voor je hardloopschoenen.

Warming-up

Heb je de juiste kleding en schoenen, maar is de stap om ook daadwerkelijk naar buiten te gaan en de kou te trotseren toch nog te groot? Doe dan je warming-up in de woonkamer. Je krijgt het dan lekker warm en als je een goede warming-up doet, ben je waarschijnlijk zelfs blij dat je de kou in mag om een lekker rondje te lopen.

Hardlopen in de ochtend

Hardlopen in de ochtend heeft veel voordelen. Ga je op de juiste tijd, dan kun je de mooie zonsopgang zien. Verder is het 's ochtends nog rustig buiten, begin je de dag energiek en kun je tijdens het hardlopen bedenken wat je die dag allemaal wilt gaan doen. Heeft het bovendien gesneeuwd, dan is het ook nog eens sprookjesachtig mooi buiten.

Sportieve outfit

Vind jij hardlopende mensen er ook altijd zo stoer uitzien? Maar is sporten in de winter echt iets te ambitieus voor jou en durf je het niet aan? Dan moet je dit artikel eens lezen. Een sportieve outfit kan tegenwoordig namelijk ook voor iedereen die zich niet in het zweet wil werken. Mits het op de goede manier gecombineerd wordt. Dus hardloper of niet, sportief zullen we er deze winter allemaal uitzien!

Andere, niet onbelangrijke tips voor in de winter lees je in dit artikel, waar we je vertellen hoe je winterhanden en -tenen kunt tegengaan.

Welke tips werken voor jou motiverend in de winter?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum