5 Tips om je grenzen aan te geven

Body & Mind / 04 mei 2019
5 Tips om je grenzen aan te geven
Shutterstock
Merk je ook dat je aan het einde van de dag bijna geen energie meer over hebt voor jezelf? Dat de energie die je hebt, naar je werk, gezin, vrienden en huishoudelijke taken gaat? #stopmetjazeggenenneevoelen

Oh, en wat zou je graag die fotoalbums willen maken van je mooie reizen. Een dagje shoppen, sauna of gewoon ergens alleen willen zitten met een boek en een kop koffie. Of je leuke hobby oppakken (maar ja, er zijn altijd wel belangrijkere dingen die gedaan moeten worden en ergens vind je het ook weer zonde van je tijd).

Vanaf nu gaat daar dus verandering in komen. Lucky you dat jij dit leest. Het leven is te leuk en te kort om je energie te stoppen in de dingen waar je niet blij van wordt.

Tips!

  • Plan vanaf nu elke week als eerste je me-time in. En maak die afspraak met jezelf net zo belangrijk als die je met een vriendin zou maken.
  • Houd langetermijn afspraken optioneel. Zodat je op het moment zelf bekijkt of je daar de zin en de energie voor hebt.
  • Check bij jezelf het gevoel dat je krijgt van de dingen die je gedaan hebt. Krijg je hier energie van of kosten ze je energie? Bijvoorbeeld sociale afspraken, werktaken, huishoudelijke taken, familieaangelegenheden.
  • Spreek vanuit je gevoel. Over jouw gevoel kan de ander niks zeggen. Het is namelijk van jou. Bijvoorbeeld; “Ik vind het niet fijn zoals je tegen mij praat”, “Ik heb daar nu geen tijd voor, het wordt mij dan teveel”.
  • Je hoeft niet gelijk antwoord te geven als iemand iets aan je vraagt. Geef aan dat je erover nadenkt en er later op terugkomt.

Regie over je eigen leven

Neem de regie over je eigen leven. Laat het je niet overkomen. Je hebt het meer in de hand dan je zelf soms denkt. Start eerst met het inplannen van de dingen waar jij energie van krijgt.

Stop met ja zeggen en nee voelen. En kies voor je eigen geluk.


Deel dit:

Geschreven door: monique teunissen - www.coach-monique.nl

monique teunissen

Hoi, ik ben Monique, 34 jaar, mama van Zoë en vriendin van Hans. Wij wonen samen in IJmuiden. Ik coach en train mensen in het leren aangeven van hun eigen grenzen en ze te laten ontdekken wat deze zijn. Om van daaruit het leven te gaan leven dat bij hen past.
 
Mijn visie: door jezelf op 1 te zetten en goed voor jezelf te zorgen vanuit liefde, maak je ruimte en energie voor wat jij het liefste doet. Ik coach zowel online als offline. Op Instagram maak ik bijna dagelijks stories, zodat je mij beter kunt leren kennen. Ook geef ik veel leuke tips en inspiratie.
 
Kies voor je eigen geluk.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

205428

Nieuwe leden

21-11-2019
21-11-2019
21-11-2019
20-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Redactie Vriendinnen Online
Geen reacties
11
23