Esther van Bijnen

Profielfoto

Mijn naam is Esther van Bijnen.

Coach, schrijfster, inspirator, docent dans en een creatieveling met een liefde voor kinderen. Ik coach kinderen en hun ouders op een creatieve, doelgerichte en laagdrempelige manier. Naast persoonlijke coaching voor kind en gezin bied ik workshops en trainingen aan. Mijn jarenlange ervaring als docent dans binnen mijn eigen dansstudio, leerde mij op een andere manier naar kinderen te kijken. Ik ontdekte dat veel kinderen zich onzeker en ongemakkelijk voelen. Mijn interesse ging steeds meer uit naar het kind wat zich achteraan in de zaal verschool, of het kind dat juist overal de beste en de eerste wilde zijn en tegen de spiegel aangeplakt stond. Die verschillen intrigeerden mij. Hoewel dans mijn grote passie was en ik mijn droom had waargemaakt door 10 jaar eerder mijn eigen dansstudio te beginnen, voelde ik dat mijn passie zich langzaam aan het verleggen was. In de tussentijd kreeg ik samen met mijn jeugdliefde Peter twee prachtige kids. Een zoon en een dochter, wat je noemt een koningsgezin. Zij waren het die mij opnieuw leerden luisteren naar mijn hart en inspireerde mij tot het verwezenlijken van nieuwe dromen.

De (hoog)gevoeligheid van onze twee kinderen heeft mij de afgelopen jaren veel inzicht gegeven in mijn eigen gevoeligheid. Keer op keer raken zij met hun kleine schattige vingertje mijn ziel, mijn binnenste. Ze 'dwongen' mij het contact met mezelf te herstellen. In al die jaren was ik behoorlijk bij mijn eigen binnenste vandaan gegaan. Ik had mij aangepast, geschikt naar anderen. Ook als volwassen persoon trok ik die lijn door, ik wist niet beter. Tot ik wel moest toegeven dat mijn aanpassingsstrategie mij aan het uitputten was. Ik kon het niet meer. En sterker nog ik WILDE het niet meer! Ik wilde mijzelf niet langer in allerlei bochten wringen. Ik wilde gewoon mezelf zijn, doen wat ik het allerliefste doe. En hoe eng dat ook klonk, want wat vinden anderen hier van(?), ik ging het doen. Ik zocht mijn weg terug naar mijn eigen binnenste. Ik heb heel wat muren afgebroken om er te komen. Ik heb knopen doorgehakt, of liever gezegd touw uit de knoop gehaald, om het lijntje, de verbinding tussen mij en mijn binnenste weer helder te krijgen. Ik wist het contact met mezelf te herstellen.

Ondertussen verdiepte ik mezelf meer en meer in hooggevoeligheid. Met name hooggevoeligheid bij kinderen. Ook wel hoogsensitieve kinderen, of nieuwetijdskinderen genoemd. Ik ontdekte hoe ik kinderen contact kan laten maken met hun binnenste, hun kern, waardoor zij weer in balans komen en sterker in het leven staan wanneer dit te overweldigend voor hen is. Dit op een manier die kinderen aanspreekt, door te bewegen, door creatief bezig te zijn en aandacht te besteden aan ademhaling. Door hen zich er van bewust te maken dat je op verschillende plaatsen in je lichaam aanwezig kunt zijn. Dat je jezelf als ware kunt verplaatsen van je hoofd, naar je hart, of naar je buik.

Eind 2011 hakte ik de knoop door, droeg mijn dansstudio over aan een zeer gedreven danstalent en ging mij richten op nieuwe dingen. Ik gaf mijzelf een jaar rust, gewoon genieten van mijn gezin. In dit jaar ben ik terug gekomen bij mijn gevoel, mijn eigen binnenste, mijn ziel. Dromen werden omgezet in plannen en dooresther.nl werd een feit.

Mijn doel is een bijdrage te leveren aan het behouden van de authenticiteit van onze kinderen. Zodat zij ook als volwassen persoon hun hart en ziel durven te blijven volgen. Door hen heel bewust, maar spelenderwijs, leren contact te maken met hun binnenste. Hen te leren dat wanneer je in contact blijft met jezelf, het gemakkelijker wordt jezelf staande te houden in die overweldigende wereld vol prikkels. Ik wil ouders inspireren, herkenning geven en hun laten zien dat het nooit te laat is je hart te gaan volgen en het contact met jezelf te herstellen. Wil je graag meer lezen over hoe ik dat doe? Kijk op www.dooresther.nl

www.dooresther.nl