Stand Up Paddle Surfing

Body & Mind / 11 mei 2014
Stand Up Paddle Surfing
Shutterstock
Al lange tijd ben ik helemaal ´hooked´ aan de sport Stand Up Paddle, ook wel SUP genoemd. Het is een van de meest complete (core) workouts, je traint je benen, billen, buik, rug, armen en schouders. En ja het is leuk. Zeker als het windstil is en er weinig golven zijn. Je kan dan mooie tochtjes maken en uiteraard ook de kleine rimpel golfjes proberen te surfen.

Doordat steeds meer beroemdheden als Cameron Diaz, Jennifer Anniston, Pierce Brosnan, Cindy Crawford op een SUP gezien worden, wordt de sport ook steeds populairder en heb je tegenwoordig al mensen die in Amsterdam op het SUP board naar het werk gaan.

Stand up paddle komt oorspronkelijk uit Hawaï. In de jaren zestig en in de tijd van de Beach Boys wilde iedere Amerikaan leren surfen. Hawaiaanse surfleraren stonden destijds al op een sup board om de enorme hoeveelheid surfstudenten in de golven in de gaten te houden. Het was ook een goede manier om foto’s te kunnen maken van de spartelende toeristen. Het grote verschil met gewoon surfen? Bij surfen lig je op je buik op je board en gebruik je beide armen om te paddlen. Bij stand up paddle sta je op je sup board en beweeg je jezelf voort met een stand up paddle die je aan weerskanten van je sup board door het water haalt. Om die reden is stand up paddle een van de meeste complete (core)workouts.

Stand Up Paddle kan áltijd en op ieder water! Woon je aan een sloot, gracht, rivier, meer of aan zee dan kan je wanneer je maar wil het water op. Het enige wat je nodig hebt is een sup board en een paddle. Omdat een sup board vaak minimaal 10ft (3 meter) lang is, is het board zeer stabiel en kan iedereen het gemakkelijk leren. Als je het eenmaal onder de knie hebt is stand up paddle dé manier om je eigen omgeving vanaf het water te verkennen! Normaal kies je tijdens het sporten zelf voor de weerstand op de loopband, crosstrainer of roeimachine, bij sup neemt de natuur het over. Op een winderige dag kan het een behoorlijk zware workout zijn en kan je kiezen voor een korte training terwijl je op een windstille dag een langere tocht kan gaan suppen over het vlakke water. Suppen is nooit hetzelfde en je blijft nieuwe dingen ontdekken vanaf het water. Ben je helemaal één met je sup board? Dan is het tijd om de golven op te zoeken en deze te trotseren.


Binnenkort zal ik ook nog een blogpost over SUP Yoga schrijven.

Heb jij wel eens gesupt?


Deel dit:

Geschreven door: Berber Fierstra - www.theberbs.nl

Berber Fierstra

Hola, ik ben Berber! Een blogger die het geluk heeft Gran Canaria haar thuis te noemen. Ik schrijf over alles waar ik gelukkig van word. Dat doe ik niet alleen hier op vriendinnenonline, maar ook op mijn eigen blog www.theberbs.nl.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin