Sinterklaasstress, zo kun je deze verminderen!

Body & Mind / 10 november 2016
Sinterklaasstress, zo kun je deze verminderen!
Shutterstock
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan, hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, maar wat brengt de stoomboot ons ieder jaar nog meer?

Ik vind het een heerlijke tijd, de Sinterklaasperiode. Ieder jaar weer worden de pietenpakjes van zolder gehaald, het inpakpapier voor de dag getoverd en spelen mijn kids uren voor Piet en Klaas. Maar eerlijk is eerlijk, het Sinterklaasfeest is niet alleen maar dolle pret.

Oververmoeide kinderen

De Sint brengt ons ook wel een pakje vol met overprikkelde kinderen. Die oververmoeid raken doordat ze het zo spannend vinden en hierdoor niet goed kunnen slapen. Stuiterende kindjes door de grote hoeveelheden snoepgoed. En een vol programma met alle Sinterklaasvieringen die op de agenda staan. Het gevolg? Mama krijgt ook 'spanning' en is stiekem blij wanneer zij de Sint op 6 december met vlag en wimpel weer uit mag zwaaien.

Dat moet ook anders kunnen!

Als jij niet 'thuis' bent in jezelf, kunnen prikkels, sferen en gevoelens van anderen, gemakkelijk bij je binnen komen. Dat geldt voor je kinderen, maar ook voor jezelf als ouder. Dus het is belangrijk dat jij, zeker gedurende deze aanstaande drukke periode, in het centrum van je eigen woning bent.

Hoe doe je dat?

Ik neem je graag mee in een visualisatie. Wanneer je deze een paar keer hebt gelezen, kun je het met gesloten ogen voor je zien. Neem er de tijd voor op een rustig plekje, het zal je verbinden met je binnenste waardoor je meer rust ervaart. De visualisatie is vooral ook leuk voor kinderen, dan kun je het voorlezen.

De zak van Sinterklaas (visualisatie)

Stel je voor dat jouw lichaam een huis is. Hoe ziet jouw huis er dan op dit moment uit. Kun je het voor je zien? Waar ben je nu ergens? Zit je in je hoofd op je piekerzolder, of ben je in je hart aan het dromen over wat de Sint je brengen zal? Kijk eens om je heen, hoe ziet het er uit? In de hoek van de kamer staat een grote jute zak. Verhip! Het lijkt de zak van Sinterklaas wel! Je loopt er naar toe en ziet dat hij leeg is. Jij mag hem gaan vullen.

Loop er maar eens mee door je huis. Alles wat je onderweg tegenkomt en waarvan jij vindt dat het niet thuis hoort in je huis, gaat in de zak. Onrustige gevoelens, nare gedachten, alle ‘rommel’ die je tegenkomt gooi je er in. Zorg dat je alle kamers van je huis hebt gehad. Begin bij je hoofd, je zolder en eindig in je buik, het centrum van jouw huis. Dan knoop je de zak dicht en zet hem bij je schoen neer.

Zoek een plekje in je huis waar je lekker kunt gaan liggen. Steek een kaarsje aan en neem plaats. Zie hoe het vlammetje de woonkamer verlicht. Het licht wordt steeds een beetje feller. Langzaam verlicht het je hele huis. Vanaf je kruin tot aan je tenen. Het schijnt zelfs zo fel, dat er om jou heen een cirkel van licht is ontstaan. Je voelt je veilig in jouw huis, het licht zal jou beschermen. En zwarte Piet, die zal vannacht de zak meenemen en jou verlossen van alle ‘rommel’.

Sint wijs weken

Mocht je het leuk vinden meer tips en inspiratie te ontvangen voor de komende Sinterklaasperiode, geef je dan op voor mijn gratis Sint Wijs weken. Ontdek hoe je op eigen wijze een stress vrije Sinterklaasperiode kunt creëren. Kijk voor meer informatie op: Sint wijs weken.

Slaap lekker…


Deel dit:

Geschreven door: Esther van Bijnen - www.dooresther.nl

Esther van Bijnen

Hallo, ik ben Esther van Bijnen, moeder van twee prachtige kinderen. Als Coach, schrijfster, inspirator, docent dans en een creatieveling met een passie voor (hooggevoelige) kinderen, zet ik mij in om kinderen en hun ouders, het contact met zichzelf te laten herstellen en te behouden. Op die manier zullen zij zich beter staande kunnen houden in een wereld die hen overweldigt. Tijdens het opgroeien tot een volwassen persoon is het mogelijk dat je het contact met jezelf verliest. Opvoeding, gebeurtenissen in je leven, school en omgeving, zijn hierbij van invloed. Door jezelf keer op keer aan te passen, te doen (waarvan jij denkt) wat er van je verwacht wordt, ga je beetje bij beetje bij je binnenste vandaan. Het lijntje tussen jou en jezelf wordt steeds dunner, de verbinding steeds slechter, in sommige gevallen wordt het contact zelfs helemaal verbroken. Wanneer kinderen het contact met zichzelf verliezen, wordt het moeilijker zichzelf staande te houden in die overweldigende wereld. Ze raken sneller overprikkeld wat kan leiden tot allerlei klachten. Door middel van coaching, workshops en trainingen help en begeleid ik kinderen en ouders het contact met zichzelf te herstellen, te behouden en weer in balans te zijn. Wil je graag meer weten over hoe ik dat doe? Kijk op www.dooresther.nlLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209240

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel