Simpele voedingstips om meer vet te verbranden

Body & Mind / 17 januari 2018
Simpele voedingstips om meer vet te verbranden
Shutterstock
Heb jij meer vet dan je eigenlijk zou willen? Geen nood! Met deze simpele voedingstips kun je gemakkelijk wat extra vet verbranden.

1. Kies de juiste koolhydraten

Als je koolhydraten eet, zorg dan dat je de juiste kiest. Kies voor langzaam verteerbare koolhydraten zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst en haver. Deze granen houden je bloedsuikerspiegel laag en voorkomen insulinepieken die de vetverbranding in de weg staan en de vetopslag kunnen stimuleren.

2. Eet meer eiwitten

Een eiwitrijk dieet stimuleert de spiergroei en verbetert het vetverlies. Eiwitten stimuleren een hormoon dat het honger gevoel omlaag brengt. Als je veel eiwitten eet zul je dus minder honger hebben én meer vet verbranden!

3. Vetten zijn essentieel!

Gezonde vetten –met name omega 3- zijn van essentieel belang voor ons lichaam. Je moet vetten eten, ook als je vet wilt verbranden. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar vetten zorgen echt niet voor vettoename zoals veel mensen nog steeds denken. In tegendeel! Ze stimuleren juist vetverlies! Zorg dat ongeveer 30% van je voedselinname (aan calorieën) vet is. Eet bijvoorbeeld vette vis, olijfolie, pinda’s/pindakaas en walnoten.

4. Water, water en nog meer water

Dat water belangrijk is weten we natuurlijk allemaal. Maar dat water kan zorgen dat je meer vet verbrandt, is misschien nieuw voor je. Onderzoekers hebben aangetoond dat het drinken van 2 glazen koud water de stofwisseling tot wel 30% kan verbeteren. Nog een reden om meer water te drinken dus!

5. Breng meer pit in je voeding

Hete pepers bevatten een stof die de calorieverbranding bevordert. De effecten hiervan zijn met name effectief als de stof wordt gecombineerd met cafeïne. Voeg dus wat meer pit toe aan je voeding met rode pepers of hete pepersaus en drink een lekker kopje koffie om extra calorieën en vet te verbranden . Alleen het drinken van koffie bevordert trouwens ook de vetverbranding!

Succes!


Deel dit:

Geschreven door: Anouk Broer - www.health-spot.nl

Anouk Broer

Hoi iedereen! Ik ben Anouk, 20 jaar oud en ik heb een passie voor sport, voeding en gezondheid. Over deze onderwerpen plaats ik artikelen op Vriendinnenonline. Ik zou het super tof vinden als ik je kan inspireren en kan helpen met het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl.Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Dan verwijs ik je graag door naar mijn blog www.health-spot.nlLees meer over deze blogger


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram