Rennen met Evy

Body & Mind / 05 juni 2014
Rennen met Evy
Shutterstock
Geen zin in de verplichtingen van een teamsport? Een wisselend werkrooster waardoor wekelijks op eenzelfde tijdstip sporten geen optie is? Geen type voor een sportschool? Of gewoon omdat hardlopen je erg leuk lijkt?

Iedereen kiest om andere redenen voor hardlopen als sport. Het aantal hardlopers schijnt al jaren toe te nemen. Want het is een relatief goedkope sport en het kan op elk moment van de dag. Je bent niet gebonden aan trainings-, wedstrijd- of zelfs openingstijden.

Je hebt een kantoorbaan op de vierde verdieping en neemt altijd de lift. Waarom? Omdat je niet met een rood hoofd en klotsende oksels langs het kantoor van die ene leuke hunk of babe wilt lopen natuurlijk! Uitstekend excuus.

Maar als je vijf dagen in de week slechts van je bureau naar het koffiezetapparaat en toilet wandelt kom je wat beweging te kort. En als je wel een fysieke baan hebt, is het ook de vraag of je werkzaamheden door kunnen gaan voor ‘sportieve beweging’. Geloof me, als je bij de bakker werkt en de halve dag in de hitte van ovens brood loopt te sjouwen en mensen te woord staat, is een paar kilometer hardlopen echt niet makkelijker dan voor iemand met een baan achter het beeldscherm.

Op een simpele manier aan je conditie werken? Het kan!

Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goede gympen/hardloopschoenen en een MP3-speler. Oh ja, en een beetje discipline niet te vergeten. Op de MP3-speler zet je een podcast, bijvoorbeeld de podcast Start to Run van Evy Gruyaert, en iemand vertelt je tijdens het lopen exact wanneer je moet wandelen en wanneer je mag joggen.

Evy zorgt daarbij ook nog voor passende muziekjes met het juiste wandel- of loopritme. Ze motiveert je af en toe door je aan te moedigen of te vertellen dat je er bijna bent. Soms kun je om haar grinniken, want dat zegt ze ‘wat gaat het goed hè?!’ En dan denk je daar op dat moment toch net iets anders over. Maar het is niet erg, zolang je maar niet opgeeft.

De discipline heb je nodig voor het houden aan het trainingsschema. In het begin mag je drie keer in de week je loopschoenen aan en dat kan best een belasting zijn. Maar na 10 weken kun je een half uur achter elkaar hardlopen, circa 5km. Houd dat voor ogen, dan lukt het wel!

En daarna spreek je een trainingsschema met jezelf af; bijvoorbeeld 1 à 2 maal per week hardlopen, een duurloop en een intervaltraining afgewisseld. Of je moet de smaak zo te pakken hebben dat je de volgende trainingen op je MP3-speler zet en door gaat tot 10km.

Verlies overtollige kilo’s, vertraag het ouderdomsproces, verbeter je hartspier, word zelfverzekerder, voel je gezonder en fitter, bla bla bla… Het klopt allemaal, maar je moet het vooral voor jezelf doen. Net zoals je voor jezelf dat boek leest, nadat een recensie op Vriendinnen Online je lekker maakte, of een lekker gerecht kookt, nadat je ging watertanden bij een artikel op deze site.

Prima combinatie overigens; een rondje hardlopen en daarna met iets lekkers op de bank een boek lezen!

Een tip van een ervaringsdeskundige:

Vergeet je warming up én cooling down niet, dat voorkomt dagenlange spierpijn (of ergere kwalen).

Je download hier de app voor rennen met Evy


Deel dit:

Geschreven door: Nelly Hofman - www.nellyhofman.nl

Nelly Hofman

Hoi! Mijn naam is Nelly Hofman en schrijven mag ik wel bestempelen als een van mijn favorieten uit een hele lange rij vrijetijdsbestedingen. Naast het schrijven voor Vriendinnenonline, probeer ik aan de weg te timmeren als tekstschrijver, blog ik op mijn eigen weblog en schrijf ik verhalen (lang en kort). Mocht je meer van me willen weten, klik dan op je gemakje door naar het linkje 'Lees meer over deze blogger'.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209050

Nieuwe leden

18-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel

Op het forum