Regelmatig jaloers? Gefeliciteerd!

Body & Mind / 28 december 2018
Regelmatig jaloers? Gefeliciteerd!
Shutterstock
Jaloezie wordt vaak gezien als een slechte eigenschap die snel de kop ingedrukt moet worden. Een gevoel waar we mee worstelen en dat we niet makkelijk van onszelf of een ander accepteren.

Maar ken je die leuke plastic badeendjes? En heb je wel eens geprobeerd deze onder water de duwen? En? Precies! Dat lukt slecht of in ieder geval met veel kracht. Want ze willen steeds weer omhoog komen om zichzelf weer te laten zien.

Ik heb ontdekt dat het zo gaat met alles wat je wegduwt of de kop in wil drukken. Hoe harder je duwt, hoe meer het aan de oppervlakte komt. En zo werkt dat dus ook met het gevoel jaloezie. En je kunt je behoorlijk machteloos voelen als je jaloezie voelt opkomen, terwijl je het eigenlijk niet wilt hebben.

Je hoeft niet machteloos toe te kijken

Wat nou als we diezelfde jaloezie eens zien als iets gewenst? Want heb je er wel eens over nagedacht dat jaloezie je toegang geeft tot je verlangens? Als we die verlangens nu eens als een uitnodiging zien om weer beter te kunnen zien, horen, voelen wat we nodig hebben. Dan kunnen we onze jaloezie misschien wat beter omarmen. Op die manier nemen we ons verlangen serieus en gaan we op zoek naar wat voor ons de beste manier is om dit verlangen in te vullen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Dus de volgende keer als je zelf jaloezie voelt, dan zou je het volgende kunnen doen: Erken het gevoel en ga op zoek naar het onderliggende verlangen: 'Ja, dat wil ik ook!' Vanuit daar kun je manieren bedenken hoe je dit verlangen kunt gaan invullen. Of tegemoet kunt komen. Dit is een veel opbouwendere manier om met je jaloezie om te gaan dan het weg te drukken waardoor het toch wel weer, misschien op een andere manier, zijn gezicht laat zien.

Mij heeft deze manier van kijken opgeleverd dat ik mijn aandacht veel meer op de JA's in mijn leven richt dan op de NEE's. Ik ben benieuwd wat het jou oplevert!


Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226388

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum