4 redenen waarom een powernap goed voor je is

Body & Mind / 24 juli 2017
4 redenen waarom een powernap goed voor je is
pexels.com
Val jij ook wel eens midden op de dag op de bank in slaap? Je schrikt ervan, maar je lichaam heeft het blijkbaar wel nodig. Wist je dat een middagdutje oftewel een powernap van 15 a 30 minuten heel goed voor je is? Wij geven je aan waarom.

Geheugen

Een powernap is goed voor je geheugen. Het zorgt er namelijk voor dat je nieuwe informatie kunt onthouden. Informatie uit je kortetermijngeheugen, wordt tijdens het slapen omgezet naar je langetermijngeheugen en dus kun je meer informatie tot je nemen.

Gezondheid

Regelmatig een powernap doen is goed voor je hart en voor je bloeddruk. In Spanje is het heel normaal om een siësta te houden en wellicht is dat ook de reden dat de levensverwachting in Spanje hoger is.

Alert

Een powernap van 20 minuten zorgt ervoor dat je daarna weer alert en beter geconcentreerd kunt zijn. Je bent weer helder in je hoofd en dat zorgt ervoor dat je na je powernap weer de juiste beslissingen neemt. Het zal je stressniveau verlagen en je productiviteit verhogen. Kortom, die 20 minuten haal je in no time weer in.

Actief

Het woord zegt het al; powernap. Na een slaapje van ongeveer 20 minuten kun je er weer een tijdje tegenaan en het is dus ideaal voor een avondje stappen. Zeker wanneer je niet meer gewend bent om tot 5 uur 's nachts te staan dansen. Het is dé manier om even uit je moeheids-dipje te komen dus als jij nog een lange dag of avond voor de boeg hebt, dan moet je gewoon even voor de powernap gaan!

Extra tip: neem voor je powernap een kopje koffie. De cafeïne gaat namelijk precies werken na je powernap.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227978

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum