Plan jij al YIN-dagen in?

Body & Mind / 19 augustus 2014
Plan jij al YIN-dagen in?
Shutterstock
YIN-dagen? Wat zijn dat nou weer, hoor ik je denken. Ze zijn essentieel en het is het meest belangrijke dat een vrouw kan doen!
Ik heb net weer een paar YIN-dagen achter de rug. Noodgedwongen, helaas, maar ook ik ben lerend ;)
Het zijn dagen van rust. Omdat ik moe ben. Moe van die enorme actieve Yang-energie waarmee we allemaal ons leven leven. Deze dagen vul ik mijzelf met de voedende en steunende Yin-energie.

Ik slaap, hang, badder, eet waar ik zin in heb. Ik kijk naar 6 afleveringen achter elkaar van mijn favoriete serie 'New Girl' en ik nestel mijzelf als een poes in de zon als zij er is en ik er zin in heb. Want tegelijkertijd kruip ik ook in bed en onder de dekens, en wil zelfs onder de aarde kruipen . En houd ik de gordijnen dicht. Ik huil en ik lach. Ik doe zo weinig mogelijk. Ik ben! Ik ontvang wat er zich aandient. Ik accepteer, koester en omarm mezelf. Ik geef me over. En ik volg mijn impulsen. Ik laad mezelf op. En het helpt natuurlijk enorm dat man- en kidslief ergens anders genieten. En mij alle rust gunnen

Dit soort dagen is wat wij vrouwen nodig hebben. Om de balans in onszelf én in de wereld te herstellen. Om onze mannen en kinderen te kunnen voeden en steunen. Het is allesbehalve egoïstisch om dit soort dagen in te lassen. Het is het meest belangrijke dat een vrouw kan doen!

Wat doe jij om je balans te bewaren?

Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum