Dokter, wat zegt u nu?!

Body & Mind / 29 september 2019
Dokter, wat zegt u nu?!
Shutterstock
Als je naar de huisarts gaat dan doe je dat in te goeder trouw. Zij hebben hiervoor geleerd en zullen het beste met je voor hebben. Maar ook zij zijn maar mensen en maken wel eens een inschattingsfout of zien een onjuist verband. Het is aan jou om hier op de juiste manier mee om te gaan. Maar hoe doe je dat?

Huisarts vs specialist

Er zijn verschillende opties waarbij een arts een fout kan maken of het simpelweg buiten zijn kunnen ligt. Zo komt het voordat een huisarts niet de juiste behandeling kan bieden. Huisartsen zijn anders geschoold dan specialisten, die hebben veel specifieke kennis over een onderwerp terwijl je huisarts van heel veel onderwerpen iets weet. Daarom wordt het ook aangeraden een specialist te bezoeken als je weet dat het probleem in dat specifieke deel van je lichaam zit.

Second opinion

Daarnaast weten twee meer dan een, voel je je niet goed bij de gestelde diagnose dan ben je vrij om een second opinion aan te vragen bij een andere arts. Je eigen arts moet hier ook voor open staan.

Soms kom je met een pijntje of een vraag bij de dokter en trekt hij of zij een conclusie die je niet had verwacht. Het kan nooit kwaad nog eens extra na te vragen of na eigen onderzoek je vraag nogmaals te stellen. Ga echter nooit uit van de dingen die je op Google leest, iedereen kan op het internet van alles typen zonder dat er wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan.

Hopelijk komt het natuurlijk niet te vaak voor dat je in een dergelijke situatie verkeerd en heeft de huisarts het vaak bij het juiste eind. Heb jij wel eens een verkeerde diagnose gehad?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227734

Nieuwe leden

21-10-2020
21-10-2020
21-10-2020
19-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum