5 tips om meer water te drinken én een gratis tracker voor jou!

Body & Mind / 21 juli 2016
5 tips om meer water te drinken én een gratis tracker voor jou!
Shutterstock
Oke, het is honderdduizend graden in ons land en het zweet gutst de hele dag van je lichaam. Wij proberen altijd te zeggen 'ik zweet niet, ik sprankel', maar op een gegeven moment kom je daar niet meer mee weg. Je zweet. Dat betekent één ding, je verlies vocht en dat moet je aanvullen. Dan doen we consequent te weinig, dus vandaag 5 tips om meer water te drinken.

1. Groot glas

De meest eenvoudige tip is om water te drinken uit een groot glas. Zo is hij niet zo snel leeg en kun je lekker blijven drinken zonder dat je dit door hebt.

2. Geef je water een smaakje

Het wordt pas echt leuk en zomers als je water een lekkere smaak heeft. Neem een grote kan water en zet deze naast je neer. Je water een lekker smaakje geven op een gezonde manier kun je doen met:

- Citroen / limoen
- Munt
- Gember
- Komkommer
- Sinasappel
- Meloen
- IJsklontjes

3. Count your glasses!

Vaak begin je 's ochtends goed en versloft je water-drink-plan halverwege de middag. Eigenlijk heb je geen idee hoeveel glazen je gedronken hebt en doordat je je hier niet bewust van bent, mis je de motivatie om nog net die extra glazen te drinken om het quotum te halen. Dus zorg dat je telt hoeveel glazen je drinkt!

De meest makkelijke manier is een liter fles water naast je neer te zetten en deze 2 keer te vullen en leeg te drinken. Maar omdat deze na verloop van tijd warm wordt en koud water lekkerder is, kun je het tellen van je glazen ook op een leuke manier bijhouden.

Gratis teller om te printen
Wij hebben een gratis teller voor je gemaakt dat je hierbij helpt! Door een glas in te kleuren wanneer je deze leeg hebt, houd je het makkelijk en op een leuke manier voor jezelf bij. Leg deze naast je computer of werkplek. Klik op de afbeelding, even uitprinten, in 4 knippen en klaar ben je!

glazen-water-tellen

4. App

Ben jij een slordig type en zijn deze printables niks voor jou? Nu je toch halve dagen met je mobiel in je hand zit, kun je net zo goed je glazen water bijhouden via een app. Een handige en gratis app is bijvoorbeeld 'Daily Water', maar er bestaan ook andere apps die je hierbij kunnen helpen!

5. Neem altijd een flesje water mee

Niemand zit alleen maar thuis of op een vaste plek op werk. Je bent geregeld onderweg en dat zijn de momenten waarop je vergeet te drinken. Het kan dan zijn dat je met hoofdpijn thuiskomt. Neem daarom altijd een flesje water mee onderweg, zo blijf je altijd goed gehydrateerd.

Heb jij nog handige tips? Deel ze met ons in een reactie hieronder!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

200352

Nieuwe leden

21-09-2019
21-09-2019
21-09-2019
21-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum