Laat je masseren, 5 redenen waarom!

Body & Mind / 10 april 2015
Laat je masseren, 5 redenen waarom!
Shutterstock
Wist je dat een massage zeer helend kan zijn? Zorg er daarom voor dat je jezelf regelmatig verwent met een massage. Er zijn vele soorten massages, toch zijn de gezondheidsvoordelen hetzelfde.

Hieronder de 5 redenen waarom je jezelf vaker moet laten masseren:

1. Verlicht angst en depressie

Massage verlaagt het stresshormoon cortisol. Dit brengt de bloeddruk omlaag en geeft een ontspannen gevoel. Bovendien stimuleert massage de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zijn van invloed op de gemoedstoestand waardoor je je blijer voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

2. Verbetert het immuunsysteem

Uit onderzoek is gebleken dat massage de aanmaak van witte bloedcellen stimuleert. Hierdoor kan je lichaam zich eerder ontdoen van ziekteverwekkers.

3. Werkt pijnstillend

Massage is met name effectief tegen nek-, schouder- en hoofdpijn. Uit onderzoek blijkt dat massage net zo goed werkt tegen pijn als pijnstillers, acupunctuur en yoga oefeningen.

4. Betere doorbloeding

Massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Dit verbetert de stofwisseling en verlicht je spieren en organen. Daarbij geeft het ook gelijk een boost aan je huid en gelaatskleur.

5. Werkt slaapbevorderend

Er is een verband tussen massage en de aanmaak van deltagolven in het brein. Deze hersengolven zijn verbonden aan diepe slaap, vandaar dat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Soms al tijdens het masseren!


Deel dit:

Geschreven door: Rosella van der Meijden - www.dieperinhetnu.nl

Rosella van der Meijden

Dag vriendin! Mijn naam is Rosella en mijn grootste hobby is het leven ontdekken op allerlei vlakken. Ik hou ervan om mezelf continu te blijven ontwikkelen om zodoende mijn best mogelijke zelf te kunnen zijn. Dat gaat net als bij iedereen met vallen en opstaan. Deze bevindingen deel ik op mijn blog Dieper in het Nu. Ik zou zeggen neem een verdiepend kijkje op mijn blog en laat me vooral weten wat je ervan vindt! Iets waardevols kunnen delen is het mooiste wat er is toch? Dus...tot horens online vriendin!
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

191792

Nieuwe leden

24-06-2019
24-06-2019
24-06-2019
24-06-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel