Kritiek krijgen als plussize blogger

Body & Mind / 01 november 2016
Kritiek krijgen als plussize blogger
Sinds ik blog, heb ik veel leuke meiden leren kennen die ook bloggen. Het is grappig dat je enorm op 1 lijn ligt met mensen die je amper kent. Zo ben ik vriendinnen geworden met andere plussize bloggers, die stuk voor stuk te maken krijgen met bergen kritiek op hun uiterlijk en gewicht. Je dealt ermee, je verzucht nog eens hoe vervelend het is en je gaat door. Maar soms komen er situaties voor, waar ik niet kan zuchten en doorgaan.

Een van deze toffe vriendinnen maakt meerdere keren per week de meest gave looks. Regelmatig worden haar outfits opgepikt door grote magazines en plussizepagina's op social media. Meerdere keren in haar blogcarriere heeft zij te maken gehad met bodyshaming. Onlangs was er een groot kledingmerk wat haar foto oppikte en deelde. Ze droeg namelijk items uit hun collectie en zoals altijd was het prachtig gecombineerd, en dat vond dit merk ook.

Reacties

De reacties die erop volgden waren misselijkmakend. Zij droeg haar rokje hoog in de taille, droeg een panty met over-the-knee boots en een zwarte top. Een kek hoedje en een tasje maakten de outfit helemaal af. Voor veel vrouwen bleek deze outfit een brug te ver. Dat kan, niet iedereen heeft dezelfde stijl en smaken verschillen. Uiteraard moeten sommige mensen dit ook uiten, en op zich is daar ook geen probleem mee. Draag jij liever kleding waar je je veiliger in voelt: prima. Mag allemaal.

Maar er zaten een paar rotte appels tussen die haar persoonlijk aanvielen. Dat ze nog dikker zou lijken, dat ze beter op de Wallen kon staan: de meest gore woorden werden gebruikt. Why, tell me why! Het werd echt lelijk. Ik sprong voor haar op de bres en gelukkig kwamen er meer positieve reacties. Ook het kledingmerk nam het voor haar op.

Zij zelf haalde haar schouders op en kon zich er niet meer druk om maken. Ik denk dat ze een klein beschermingsmechanisme heeft ontwikkeld. Verstandig! Maar het is eigenlijk absurd.

Bodyshaming

Het komt veel vaker voor dan je denkt: bodyshaming. Zo is er afgelopen week een campagne gestart om een meisje met ondergewicht van YouTube te bannen. Ook dit is niet normaal. Iemand bannen om haar gewicht...

Wanneer iemand met overgewicht of ondergewicht zich op social media begeeft, wil dat niet zeggen dat ze iedereen aanmoedigen hetzelfde te zijn. Het betekent dat ze zich niet schamen voor wie ze zijn en zichzelf durven te laten zien. Ik vind dat miljoen keer mooier dan die rotte appels die (vaak anoniem) andere mensen de grond in trappen.

Laten we eens wat liever zijn! Voor elkaar, voor bovenal voor onszelf.


Deel dit:

Geschreven door: Margo Bazuin - www.hetismarg.nl

Margo Bazuin

Hoi, ik ben Margo en ik blog op www.hetismarg.nl. Ik ben fulltime webdesigner en ik blog 3 keer per week op mijn lifeblog over het leven als een curvy girl! Mijn blogposts variëren van fashion tot gezonde recepten, maar ik schrijf ook regelmatig columns en deel ook graag bijzondere beautyproducten met mijn lezeressen. Ik zie je graag elke eerste woensdag van de maand!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209050

Nieuwe leden

18-01-2020
17-01-2020
17-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel

Op het forum