Jezelf zijn in deze veeleisende maatschappij

Body & Mind / 05 oktober 2016
Jezelf zijn in deze veeleisende maatschappij
Word je er ook zo moe van, die zogenaamde regeltjes van de maatschappij? Zo klink ik natuurlijk wel enorm als een complottheorist, maar het is veel minder erg dan dat het klinkt. 'Wij vrouwen' hebben er meer onder te lijden dan mannen, en het lijkt wel alsof we daardoor ook extra hard voor onszelf én voor elkaar zijn.

Wat natuurlijk al jaren een hot issue is, is het bepalen van het modebeeld door bepaalde tijdschriften en modemerken. Een wespentaille, maatje 36 of kleiner, met een prachtig gezichtje en mooi glanzend haar. Ik vertel je hier natuurlijk niks nieuws. Ik kan heel makkelijk lak hebben aan die tijdschriften: ik ben nou eenmaal niet zo, en so be it. Wie zijn die merken en die tijdschriften eigenlijk, om mij te vertellen hoe ik eruit moet zien en wat ik moet dragen?

Haute couture is niet aan mij besteed

Nee hoor, dat boeit me niet. Ik loop die tijdschriften lachend voorbij en haute couture is toch niet aan mij besteed. Vind het vaak niet eens mooi en het lijkt me ook vaak niet draagbaar. Ik draag lekker wat ik zelf wil en wat ik zelf mooi vind.

Ik kan meiden die zichzelf zijn alleen maar aanmoedigen, ook al is het niet mijn smaak. Wat doet mijn smaak er toe, voor andere mensen? Houd jij van gothic? Wie ben ik dan om er iets van te vinden? Ik houd niet van flared jeans, maar het is nu mode en veel meiden lopen er in. Moeten ze lekker zelf weten! Ze dragen wat ze leuk vinden en dat kan ik alleen maar toejuichen.

Je bepaalt je eigen regels

Ik zou het zo fijn vinden als we elkaar wat meer in elkaars waarde zouden laten. Dat je niet afgemaakt wordt voor je 'afwijkende' smaak. Want wie bepaalt de regels? Je bepaalt je eigen regels! *met vuist op tafel sla*

Natuurlijk is het niet altijd zo zwart-wit en is het niet altijd even makkelijk. Op onzekere dagen voelen we ons sneller veroordeeld en is het erg makkelijk om mee te gaan in 'wat hoort'. Maar probeer eens helemaal je eigen ding te doen. Al is het maar een dag. Je zal merken hoe bevrijdend het voelt.


Deel dit:

Geschreven door: Margo Bazuin - www.hetismarg.nl

Margo Bazuin

Hoi, ik ben Margo en ik blog op www.hetismarg.nl. Ik ben fulltime webdesigner en ik blog 3 keer per week op mijn lifeblog over het leven als een curvy girl! Mijn blogposts variëren van fashion tot gezonde recepten, maar ik schrijf ook regelmatig columns en deel ook graag bijzondere beautyproducten met mijn lezeressen. Ik zie je graag elke eerste woensdag van de maand!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211306

Nieuwe leden

16-02-2020
16-02-2020
16-02-2020
16-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum