Hoe voorkom je uitstelgedrag?

Body & Mind / 18 februari 2017
Hoe voorkom je uitstelgedrag?
Pexels
Hoe voorkom je uitstelgedrag? Leerwerk, huiswerk, klusjes in huis en boodschappen doen, het zijn dingen die vaak worden uitgesteld. Hier een aantal tips om toch je to do's af te krijgen.

Beginnen en focus

De moeilijkste maar vooral belangrijkste stap is beginnen. Doen dus! Zorg ervoor dat alles wat jou zou kunnen afleiden zoals: je telefoon, laptop, televisie, rommel of je tablet je niet van je werk houdt. Zet het dus uit en leg het weg! Je kunt je nu helemaal focussen op wat je 'moet' doen.

Afwisseling

Wij gaan er even vanuit dat je iets moet leren. Wat je misschien niet kan is een uur achter elkaar door leren, je kunt dan aan andere dingen gaan denken en dit zorgt ervoor dat je afdwaalt van waar je mee bezig was. Zet een klok naast je neer en spreek met jezelf af: "ik ga nu twintig minuten leren, zonder iets anders te doen". Als de tijd om is, is het tijd voor een kleine pauze. Doe iets waar je blij van wordt. Daarna ga je weer op dezelfde manier verder, twintig minuten met je aandacht bij dat wat er 'moet' gebeuren, dan weer een kleine pauze enz.

Notitieboekje

Krijg je tijdens de taak die je 'moet' doen toch een andere gedachte, schrijf het op! Leg bij alles wat je doet een notitieboekje neer, dat helpt je echt.

Wat zijn jou ultieme tips om uitstelgedrag te voorkomen? Laat het weten in de reacties hieronder.


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211958

Nieuwe leden

23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020
23-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum