Haal meer uit je crème met deze beautytips

Body & Mind / 09 augustus 2014
Haal meer uit je crème met deze beautytips
Shutterstock
In je drukke leven met school, werk en gezin ben je vast al blij met elke vrije minuut die je voor jezelf hebt. Laat staan dat je tijd over hebt om gezicht goed te verzorgen. Jammer, want met slechts een minuutje per dag kun je al zoveel meer halen uit diezelfde crème,

Beginnen bij de basis
Uiteraard is 2x per dag je gezicht reinigen heel belangrijk. Ten eerste omdat een schone huid je dag- en nachtverzorging beter kan opnemen en ten tweede om je make-up, stress, afvalstoffen uit je huid en vuiligheid van buitenaf grondig te verwijderen.

’s Ochtends wordt de reiniging vaak overgeslagen, maar deze is minstens zo belangrijk omdat je lichaam in de ruststand staat en keihard gaat werken de schade aan je huid die overdag is opgedaan, weer te herstellen en nieuwe cellen aan te maken. Bij dit herstelproces komen afvalstoffen vrij die naar de oppervlakte worden afgevoerd en dus met de reiniging verwijderd dienen te worden, zodat je ze niet weer in je poriën drukt bij het aanbrengen van je dag-/nachtcrème.

Gezichtsmassage
Breng na je reiniging stipsgewijs je dag(of nacht-)crème aan; voorhoofd, wangen, neus, kin, hals en vergeet vooral je decolleté niet.

Het inmasseren doe je van binnen naar buiten (afvoerend) met zachte strijkende bewegingen.

Begin in het midden van je voorhoofd en strijk zachtjes richting je slapen. Dan van je neus over je wangen naar je oren, dan van je de zijkant van je kin met je duimmuis naar beneden over je hals (niet over het ‘harde’ middengedeelte, want hier zit je schildklier!. Strijk ook zachtjes over je decolleté, want deze wordt vaak vergeten en dit tere huidje is gevoelig voor huidveroudering.

Door deze lichte massage stimuleer je de doorbloeding, waardoor je huid de crème beter opneemt en de ingrediënten beter in staat zijn dieper in je huid hun verzorgende en herstellende werk te doen. Daarnaast werkt het ook nog eens ontspannend, even een klein momentje van rust en 'me-time' in je drukke leven.

Last van wallen?
Een klein 'trucje' tegen wallen wat het vocht afvoert, doe je door je oogcrème van binnen naar buiten op het oogcontour zachtjes in te kloppen. Als je echt last hebt van vochtophoping onder je ogen (vochtwallen of 'puffy eyes'), dan kun je nog een kleine lymfe drainage truc doen.

Zet lichte druk met beide pinken op je oogkasrand onder je ogen, 6 tellen vasthouden en verschuif je pinken een klein stukje, ga zo de hele oogcontour langs tot net voor je slapen. Herhaal dit 3x.

Nog wat kleine tips en trucs:
-Gebruik bij potjes altijd een spateltje om te voorkomen dat er bacteriën in je potje komen en de werkzaamheid verminderen. Maak het spateltje na gebruik schoon met een beetje alcohol, wel zo hygiënisch.

- Een extra voedingsbron is een geconcentreerd serum, kies er een die het beste bij je huidconditie past, zo krijgt je huid de juiste voedingsstoffen en zie je er gauw weer stralend en fris uit.

- Na het aanbrengen van je crème heb je altijd nog wat ‘restjes’ aan je handen, smeer dit eens uit over je handen, die kunnen wel wat extra's gebruiken.

-Gebruik ook eens een zacht crème masker als nachtcrème (max. 2x per week), dit geeft je huid ’s nachts extra voeding en je staat op met een fris stralende huid.

Probeer het maar eens, ik ben benieuwd naar jullie reacties!


Deel dit:

Geschreven door: Bianca Molenaar - www.blog4beauty.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

220874

Nieuwe leden

01-07-2020
01-07-2020
01-07-2020
01-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin